Deputatul Nicolae Georgescu și-a făcut bilanțul de mandat

de | 15.08.2024 16:45 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

▼Dincolo de activitatea în parlament, parlamentarul PSD a fost extrem de prezent și în teritoriu

Înainte de reînceperea activității parlamentare din toamnă, deputatul argeșean PSD, Nicolae Georgescu, și-a prezentat raportul de activitate, sintetizând acțiunile sale din ultimii 4 ani și subliniindu-le pe cele mai importante. La nivelul Camerei Deputaților, Nicolae Georgescu este vicelider al grupului PSD,  vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, și membru al Comisiei pentru afaceri europene și al Comisiei de validare. De asemenea, este președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcă și membru în cele cu Republica Slovenă și cu Japonia.

În intervalul decembrie 2020 – august 2023, deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu, a preluat problemele ridicate de argeșeni și pe baza lor a adresat 31 de întrebări guvernului. De asemenea, a înaintat 7 interpelări miniștrilor prin intermediul cărora a solicitat intervenții urgente. Ca deputat, a inițiat 85 de propuneri legislative, dintre care 30 au fost promulgate legi, demonstrând astfel dorința de a îmbunătăți cadrul legal și de a îl adapta la realitatea zilelor noastre. Parlamentarul a totalizat în cei 4 ani de mandat 20 de intervenții în 17 ședințe parlamentare, alături de numeroase intervenții în comisiile de specialitate.

A oferit propria indemnizație ca premiu pentru elevii de 10 de la evaluarea națională

Deputatul PSD Nicolae Georgescu este o prezență constantă în mijlocul comunității argeșene, fiind mereu printre oameni la evenimentele locale, fie ele sportive, culturale sau administrative. Și chiar s-a implicat în multe dintre ele, fără să ezite vreo secundă. Unul dintre momentele de suflet a fost spectacolul caritabil „Zâmbet în autism – împreună de ziua lor”, organizat la Pitești, unde a donat tricoul său norocos de la meciurile echipei naționale a Parlamentului. Obiectul vestimentar a fost scos la licitație în scopul strângerii de fonduri, pentru a asigura terapia copiilor și a adolescenților cu afecțiuni din spectrul autist.

Ca profesor, a încurajat întotdeauna excelența în educație, iar anul acesta a și premiat-o. Cele patru eleve care au obținut nota 10 la evaluarea națională au primit indemnizația lui Nicolae Georgescu drept răsplată pentru efortul lor.

Știu cât de multă muncă trebuie depusă pentru a atinge performanța: am fost alături de acești copii pe tot parcursul lor școlar, am un copil care a muncit foarte mult – iar anul acesta a absolvit facultatea ca șef de promoție – și de aceea vreau să premiez performanța! Așa că  indemnizația mea este premiul pentru cele patru fete de 10! Succes în continuare! Sunt mândru de voi!”, a transmis Nicolae Georgescu.

700.000 pentru terenul de la „Aripi”

Terenul de sport de la „Aripi” are o însemnătate aparte în inima fiecărui fotbalist argeșean, iar asta s-a observat foarte clar când municipalitatea a fost la un pas să îl piardă. Prin amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2024, Nicolae Georgescu a reușit să direcționeze 700.000 de lei pentru reabilitarea terenului sintetic de fotbal al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești.

Nicolae Georgescu a promovat constant interesele și obiectivele județului. Acesta a contribuit și la demararea proiectului pentru construcția viitorului stadion „Nicolae Dobrin”, vis devenit realitate în urma multor runde de amendamente, solicitări și discuții.

Ca membru al grupurilor de prietenie parlamentară cu Turcia și Japonia, domnia-sa a participat la numeroase întâlniri diplomatice și evenimente publice cu omologii săi și nu a ratat niciun prilej pentru a ne promova țara și, cu precădere, județul. De asemenea, a formulat sugestii, prin prisma interpelărilor către miniștri, și a demarat o serie de întâlniri pentru a atrage investiții străine în Pitești și Argeș.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | educație | Japonia | Nicolae Dobrin | Nicolae Georgescu | Parlament | Pitești | Turcia | Zâmbet în Autism

Ultimele articole