Un cetăţean turc a încercat să introducă ilegal în România peste un kilogram de bijuterii din aur

de | 17.08.2024 16:34 | Eveniment, Național

Mai multe pachete cu bijuterii din aur, ascunse sub roata din față a unui autocar, au fost descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Bijuteriile,  a căror valoare este estimată la aproape 400.000 de lei,  aparţineau unui cetăţean turc, pasager în autocar, care intenționa să le introducă în țară fără documente legale.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, ieri, 16 august, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat la controlul de frontieră, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane.

În urma controlului asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit sub roata din față a acestuia mai multe pachete ce conțineau bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur, în cantitate de  1.131 grame, în valoare de aproximativ 395.850 lei.

Primele verificări arată că bijuteriile din aur aparţineau unui cetăţean turc, pasager în autocar. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.

Întreaga cantitate de aur, ce aparținea unui cetățean turc, pasager în autocar, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  contrabandă, conform art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou incendiu de vegetație în Argeș! Pompierii intervin în comuna Vedea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR | Giurgiu | Vedea

Ultimele articole