Festivalul de folclor ”Sus la munte, la Muscel” și-a desemnat câștigătorii!

de | 23.08.2024 16:01 | Câmpulung Muscel, Lifestyle

Municipiul Câmpulung a găzduit timp de două zile, pe 21 și 22 august, tradiționalul festival de folclor ”Sus la munte, la Muscel”.  Joi seară festivalul ajuns la a XI-a ediție și-a desemnat câștigătorii.

Miercuri a a vut loc concursul la care au participat 19 tineri interpreți din toate zonele etnofolclorice ale României și un reprezentant din Republica Moldova. În program au urmat recitalurile susținute de Doinița și Ionuț Dolănescu, Felicia Stoian și Roxana Goia, George Nedelea, Mihaela Chirițescu, Dragoș Dinescu și Ema Romanescu. Joi a fost programată festivitatea de Premiere și Gala Laureaților, iar apoi recitalurile susținute de Grigore Leșe, Niculina Stoican, Mariana Anghel, Grupul vocal bărbătesc „Doruri Muscelene”, Valentin Precup, Petronela Popa, Delia Gandore și Denis Enache. Acompaniamentul orchestral pentru toți participanții va fi asigurat de Orchestra „Doina Argeșului” din Pitești, dirijor profesor Cătălin Iancu. Evenimentul a fost organizat și anul acesta în parteneriat cu Televiziunea Română. Cu ocazia festivității de premiere, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, împreună cu Roxana Stoenescu, director executiv Direcţia Cultură, Turism şi Tineret, au reprezentat Consiliul Judetean Arges la cea de a XI-a ediție a Festivalului Național-Concurs de muzică populară ”Sus la munte, la Muscel” de la Câmpulung, oferind organizatorilor o Diplomă de Excelență.

Sursă foto: CJ Argeș.

Tezaurul folcloric, Floarea din grădină și alte manifestări emblematice ale muzicii tradiționale românești s-au perpetuat la Câmpulung, unde cei mai buni 20 tineri cântăreți de muzică populară s-au întrecut pentru a cuceri trofeele ”Gavriil Prunoiu” și ”Marioara Murărescu”. Cei doi au fost principalii promotori ai folclorului romanesc la final de secol XX. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, a fost organizat de Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu”, alături de Primăria Câmpulung.  Trofeul ”Gavriil Prunoiu” al Festivalului ”Sus la munte, la Muscel” a ajuns la Georgiana Alexandra Pițu din Giurgiu. Trofeul ”Marioara Murărescu” merge la Bianca Opăriuc din Timiș. Mai departe avem: locul 1 – Sorin Cheva din Caras Severin; Locul 2 – Bianca Mirică, Brăila; Locul 3. Denisa Pârvu, Argeș.

Aceste imagini sunt de la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Concurs ”Sus la munte la Muscel”. Așa au debutat si cele mai mari voci ale cântecului popular românesc.

Juriul format din specialişti în domeniul folclorului şi etnografiei l-au avut ca președinte pe Grigore Leșe.

Festivalul „Sus la munte la Muscel” a devenit unul de top între festivalurile de gen din ţară.

Pe scenă au urcat interpreţi din toate zonele etnofolclorice ale României. Si, la fel ca la Tezaur folcloric, aceasta este generația vedetelor de mâine.

Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au reprezentat România la Festivalul Internațional de Folclor din Macedonia de Nord

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Brăila | Delia | Giurgiu | Muscel | Pitești | Republica Moldova