Cristian Gentea: ”Nicolae Dobrin – etern în inimile noastre!”

de | 26.08.2024 13:57 | Lifestyle, Pitești

Data de 26 aprilie are o însemnătate deosebită pentru fotbalul românesc, în general, și pentru argeșeni în special: la această dată, în anul 1947, se năștea cel ce avea să facă istorie – inegalabilul Nicolae Dobrin. Astăzi, în memoria marelui Dobrin, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a transmis un mesaj important: ”Nicolae Dobrin – etern în inimile noastre!’”.

Nicolae Dobrin este o legendă a fotbalului românesc, iar moștenirea sa continuă să inspire generații de jucători și fani. Prin talentul său excepțional pe teren, Dobrin a reușit să își lase amprenta în istoria sportului din România, iar natura sa umană și dedicarea pentru fotbal au făcut din el o figură îndrăgită în rândul suporterilor. La vârsta de 14 ani și 10 luni a debutat în prima divizie într-un meci cu Știința Cluj-Dinamo Pitești. Istoria fotbalului românesc l-a consemnat ca un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și al loviturilor liberel, o adevărată emblemă fotbalului românesc. ”Gâscanul”, cum era alintat de fani, marele fotbalist Nicolae Dobrin a fost ales de trei ori cel mai bun fotbaliust al Românioei, mai precis în anii 1966, 1967 și 1971. A decedat pe 26 octombrie 2007.

”Dacă inegalabilul Nicolae Dobrin s-ar mai fi aflat acum printre noi, astăzi ar fi împlinit 77 de ani.

Numele lui Dobrin este strâns legat de FC Argeș, club alături de care a cucerit două titluri, în 1972 şi în 1979, Prințul din Trivale fiind ales și cel mai bun fotbalist al României, de trei ori, în anii 1966, 1967 şi 1971.

Așadar, totul pentru Pitești și FC Argeș!

Îmi doresc ca echipa noastră să conștientizeze toate aceste lucruri, iar diseară să dea totul în teren, în duelul cu Csikszereda Miercurea Ciuc!

Nicolae Dobrin – etern în inimile noastre!”, a fost mesajul transmis de primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

BAC-ul de toamnă 2024. S-au afișat primele rezultate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cluj | Cristian Gentea | Dinamo | Nicolae Dobrin | Pitești | Trivale

Ultimele articole