Piteștean de 31 de ani identificat și sancționat de polițiști după ce a condus agresiv

de | 31.08.2024 09:05 | Eveniment, Pitești

Un șofer de 31 de ani, din Pitești a fost identificat și sancționat de oamenii legii după ce acesta a condus agresiv.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-au sesizat din oficiu pentru identificarea conducătorului auto și luarea măsurilor legale care se impun.

Ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii rutieri, a fost identificat conducătorul autoturismului în cauză, respectiv un bărbat de 31 de ani, din Pitești.”, transmite IPJ Argeș.

Șoferul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, pentru adoptarea unui comportament agresiv în timpul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, conducerea unui autovehicul cu valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, respectiv aplicarea de folii neomologate pe geamurile față, mai transmit polițiștii argeșeni.

Totodată au fost aplicate măsurile complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile , precum și de retragere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberate dovezi înlocuitoare.

În acest context polițiștii argeșeni reamintesc că răspunderea contravențională are și un rol preventiv-educativ, dincolo de cel punitiv iar obiectul reglementarilor privind circulația pe drumurile publice este îmbunătățirea comportamentului în trafic al conducătorilor de autovehicule care aleg să aibă un comportament riscant, ce poate duce la producerea de accidente.

„Pentru acest scop, reamintim că, prin O.G. 84/2024, au fost adoptate o serie de modificări ce reglementează, alături de alte aspecte, și modalitatea de constatare a faptelor privind comportamentul agresiv în timpul conducerii autovehiculelor pe drumul public.”, mai transmit reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minorul care a accidentat mortal un băiat de 9 ani și a rănit-o grav pe sora lui, judecat pentru omor și tentativă de omor

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești