(VIDEO) Primele imagini cu dronele rusești care au ajuns în România!

de | 08.09.2024 13:27 | Național, Eveniment

Noaptea trecută, locuitorii din județele Tulcea și Constanța au fost treziți de un mesaj RO-Alert, după ce drone de atac rusești au pătruns în spațiul aerian al României, în timpul unui atac asupra Ucrainei. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru a monitoriza situația.

cats - (VIDEO) Primele imagini cu dronele rusești care au ajuns în România! cats1 - (VIDEO) Primele imagini cu dronele rusești care au ajuns în România!

Sistemul radar a identificat dronele care au survolat teritoriul românesc, una dintre acestea revenind în Ucraina. Autoritățile au indicat că există o posibilă zonă de impact în apropierea localității Periprava, unde se fac cercetări pentru a recupera eventualele resturi ale dronei.

Localnicii au postat pe Facebook video cu atacuri de peste Dunăre, care se aud din Periprava (localitatea tulceană C.A. Rosetti), susțin aceștia.

„La noi. Da’ câte-s, Doamne?! Câte pot să fie?! Mamă, s-a întors drona aia rătăcită, frate. Tot bântuie pe aici, chiar aia de-o fi fost la noi în pădure. Și-s ăștia de lângă noi! Vine din pădure și ăștia nu pot să tragă în ea, că e de la noi. N-o auzi că vine din Letea?! Doamne-ferește!“”, a exclamat o localnică, în timp ce filma cerul înfricoșată de prezența dronelor.

Vezi VIDEO AICI

Ministerul Afacerilor Externe protestează față de violarea spaţiului aerian al României.

În contextul identificării și urmăririi de către sistemul de supraveghere radar, în dimineața zilei de 8 septembrie 2024, în proximitatea frontierei cu România, a unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina, precum și, respectiv, existând probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul național, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României”, a transmis MAE.

MAE anunță că a informat și se coordonează cu ceilalți aliați și cu structurile NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de duminică dimineața

Video: Facebook Radu Andrei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României: Avioane F-16 ridicate pentru monitorizare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole