33.117 lei – cea mai mare pensie din Argeș după recalculare

de | 10.09.2024 20:00 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Județean

Deciziile de recalculare a pensiilor au ajuns la beneficiari începând cu 15 august, fiind livrate de Poșta Română. Potrivit legii, toate pensiile aflate în plată s-au recalculat, pensionarii fiind notificați cu privire la noul cuantum al indemnizațiilor.

Noile pensii au intrat în vigoare începând de la 1 septembrie, la recalculare ținându-se cont și de acordul global, premii sau al 13-lea salariu.

Deciziile de recalculare au venit pentru mulți pensionari cu vești bune, anunțând o creștere a veniturilor. Pentru alții însă sumele s-au diminuat, aceștia fiind nemulțumiți de decizie. Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii au explicat însă că nicio pensie nu va scădea și că, în ciuda faptului că în decizia de recalculare a rezultat o valoare mai mică decât ultima pensie din luna august, beneficiarii vor primi în continuare pensia mai mare, cea anterioară recalculării.

În județul Argeș, cea mai mare pensie rezultată în urma procesului de recalculare este în valoare de 36.574 de lei brut și 33.117 lei net, beneficiarul lucrând în domeniul producției de combustibil nuclear.

Potrivit Casei Județene de Pensii, în urma recalculării, din 145.403 pensionari, 118.149 dintre ei au beneficiat de creșteri de cuantum al pensiei, adică 81,25%. Pentru 27.254 de pensionari, în urma recalculării și a aplicării noii formule de calcul, a rezultat un cuantum al pensiei mai mic, însă aceștia vor rămâne în plată cu suma mai mare, cea încasată în luna august. De asemenea, până în prezent, Casa Județeană de Pensii are 37 de cazuri pentru care se impune revizuirea.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 1.000 de argeșeni au cerut recalcularea pensiei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole