Proiect. Valoarea tichetului de creșă crește din octombrie

de | 17.09.2024 11:33 | Național, Economic

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin care vizează indexarea valorii tichetului de creșă, aplicabilă de la 1 octombrie. Astfel, pentru semestrul II al anului 2024 se prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului, acesta ajungând 660 de lei, față de 640, cât este din aprilie anul acesta. În proiect se prevede ca valoarea să se aplice și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului viitor, respectiv februarie și martie 2025.

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, adică până la data de 25 septembrie.

”Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 660 lei”, se prevede în proiectul de ordin.

E bine de precizat că prin tichetele de creșă angajatorul își poate sprijini financiar angajații – părinți, care nu sunt în concediu de creștere și-și duc copiii la creșă ori îi lasă în grija unor bone care lucrează autorizat. Tichetele se acordă lunar, în baza unor documente și sunt nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Foto descriptiv.  Sursă foto: fB Primăria Orașul Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Van of the Year 2025. Renault Master își revendică locul în topul autoutilitarelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Mioveni | Renault

Ultimele articole