Pitești. Biscuiți mucegăiți primiți de elevi la școală

de | 19.09.2024 13:31 | Eveniment, Județean, Lifestyle, Pitești

Elevii unei clase din Pitești au avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care au primit astăzi produsele din cadrul programului „Corn și Lapte”.

Amintim că în cadrul programului elevii primesc: fructe, legume, lapte, produse lactate, corn și alte produse de panificație.

Astăzi aceștia au avut iaurt și biscuiți dar un elev a avut parte de un șoc când a desfăcut punga de biscuiți, aceștia erau mucegăiți, exact cum puteți observa în imaginea de mai jos.

program corn si lapte

Acesta nu este singurul caz.

Ieri, 18 septembrie o parte considerabila din cornurile primite de elevi aveau ambalajele deteriorate iar arătau exact ca n imaginea de mai jos, parcă ar fi fost mâncate de șoareci.

lapte si corn

Amintim faptul că săptămânal elevii vor primi prin acest program câte două porții de fructe sau legume, trei porții de lapte și cinci porții de produse de panificație care pentru unii reprezintă o masă. Potrivit studiilor 2 din 10 elevi nu au suficientă mâncare acasă iar 34% dintre adolescenți au parte foarte rar de două mese pe zi, ceea ce înseamnă că aceste alimente primite la școală sunt esențiale.

program corn si lapte

Pentru anul școlar 2024-2025, a fost aprobată suma de 760.241.000 lei ca buget pentru implementarea Programului pentru Școli al României.

Suma menționată se utilizează după cum urmează :

  • 96.176.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
  • 370.676.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
  • 217.063.000 lei pentru acordarea gratuită de produse de panificaţie, exclusiv din bugetul naţional.
program corn si lapte

Foto: Facebook

Beneficiază prin Program de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate și măsuri educative aferente acestor produse, un număr de 1.908.231 preșcolari din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, precum și preșcolari și elevi incluși în învățământul special.

X - Pitești. Biscuiți mucegăiți primiți de elevi la școală

Potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sumele alocate județului Argeș pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete dar și pentru derularea de măsuri edcative în anul școlar 2024-2025 sunt:

  • 2.868.000 pentru distribuția fructelor și legumelor
  • 1.138.000 pentru măsuri educative.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce urmează? Noul UPU al Spitalului Județean Pitești: Modernizare și echipamente de vârf pentru Urgențe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi | Pitești

Ultimele articole