Nivelul Dunării este în creștere! Autoritățile se pregătesc pentru intervenții

de | 20.09.2024 20:37 | Național, Județean, Lifestyle

Debitul Dunării a crescut la 5.100 mc/s, depășind media de 3.800 mc/s pentru luna septembrie. În acest context, autoritățile fac pregătiri pentru a face față unei viituri majore pe Dunăre.

Administrația Națională Apele Române anunță că mii de saci cu nisip vor fi transportați pe sectorul românesc al fluviului.

Potrivit sursei citate, până acum, Apele Române Argeș-Vedea au asamblat 1.000 de saci și materiale necesare intervenției.

Încă de ieri, au fost inspectate la pas încă o dată, lucrările cu rol de apărare, respectiv sectoarele de dig de pe fluviul Dunărea aflate în administrare. Au fost verificate totodată punctele critice cunoscute. Dacă vor fi identificate altele noi, se va interveni în regim de urgență, unde este nevoie, pentru refacere stabilității digului.
Vor fi inspectate de asemenea zonele deja determinate pentru montarea mirelor hidrometrice la ape mari și se va degaja vegetația pentru asigurarea secțiunilor optime de scurgere ale apelor, daca vor fi identificate astfel de situații.”, transmit reprezentanții Apelor Române
Cele 7 Administrații Bazinale de Apă au început informarea tuturor deținătorilor de lucrări hidrotehnice despre prognoza hidrologică de la INHGA, iar Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare va verifica starea punctelor critice și a stațiilor de pompare.

Totodată, Apele Române Jiu au detaşat la Formația de lucru Dunăre-Nedeia utilaje necesare intervenției. Este vorba despre un buldoexcavator, un excavator cu braț de 14 metri, un tractor cu remorcă, un tractor cu aparat de umplere saci, autoutilitare.

Viitura este așteptată să ajungă în România în jurul datelor de 28-29 septembrie.

Odată cu creşterea nivelurilor Dunării, formaţiile de intervenţie de la Dunăre vor fi dublate cu agenţi hidrotehnici pentru monitorizarea digurilor la Dunăre.”, adaugă Apele Române

Dunărea a inundat Budapesta

Dunărea deja se revarsă în Budapesta. Străzile și mai multe clădiri din apropierea falezei au fost deja inundate. Apa a ajuns inclusiv la clădirea Parlamentului.

Budapesta se baricadează în așteptarea viituri de pe Dunăre. Se construiesc baraje temporare, iar în zonele în care fluviul traversează Budapesta, circulația este închisă, pentru siguranța oamenilor.

Foto: captură video Facebook Apele Române

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș. Motociclist vitezoman, prins cu 112 km/h în localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apele Române | Budapesta | Vedea

Ultimele articole