36 de misiuni în 24 de ore pentru pompierii argeșeni

de | 26.09.2024 11:50 | Județean, Eveniment

Pompierii argeșeni au desfășurat un număr de 36 de misiuni pe teritoriul județului în perioada 25 septembrie, ora 08:00 – 26 septembrie, ora 08:00.

Un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a acționat ieri în orașul Topoloveni pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars vegetație uscată și mărăciniș, pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp și în jur de 1.000 kg deșeuri menajere. Din fericire nu au fost înregistrate victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Pompierii argeșeni amintesc că astfel de arderi pot fi prevenite prin respectarea unor recomandări simple:

  • NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;
  • NU aruncați la întâmplare resturile de țigară;
  • NU desfășurați activități care pot produce scântei în apropierea zonelor cu vegetație uscată;
  • Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.
stop arderi necontrolate

Foto: ISU Argeș

Arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice, mai transmit pompierii argeșeni.

pompierii smurd - 36 de misiuni în 24 de ore pentru pompierii argeșeni

Foto Realitatea de Sibiu

Echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în cazul a 29 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pompieri piteșteni și cei de la Bradu, alături de cei de la Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), au intervenit noaptea trecută în municipiul Pitești, bulevardul Nicolae Bălcescu, în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului au fost identificate trei persoane rănite, care au fost preluate de către două echipaje SMURD și un echipaj SAJ.

Paramedicii SMURD au evaluat și transportat la spital doi bărbați care prezentau diferite traumatisme, iar echipajul SAJ a preluat și transportat la spital o persoană de sex feminin. Pompierii au asigurat de asemenea zona până la îndepărtarea riscului de incendiu.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

fp - 36 de misiuni în 24 de ore pentru pompierii argeșeni

Dacă doriți să aflați informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență acestea pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Foto: IGSU

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Furtuna Ashley se apropie de țara noastră. Avertizare de ploi abundente și vijelii în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | Google | Nicolae Bălcescu | Pitești | Sibiu | Topoloveni

Ultimele articole