(Video) Iată că se poate! S-a inaugurat terenul sintetic de fotbal de la Aripi

de | 26.09.2024 12:44 | Administrație, Importante, Pitești

Conducerea adminsitrației locale din Pitești a mers astăzi la terenul sintetic de fotbal ”Aripi” al Liceului cu Program Sportiv ”Viitorul”. Primarul Cristian Gentea s-a arătat mulțumit de lucrare, iar beneficiarii direcți însoțiți de antrenori au și început antrenamentele.

Astăzi a avut loc recepția la finalizarea lucrărilor prevăzute în contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea terenului sintetic de fotbal ”Aripi” al Liceului cu Program Sportiv ”Viitorul” din Pitești, semnat la sfârșitul lunii aprilie al acestrui an.

https://youtu.be/PAWKJxodmZw

Primarul Cristian Gentea s-a arătat mulțumit de cum a ieșit lucrarea menționând că garanția prevăzută în contract este de 4 ani: “Eu sunt foarte mulțumit și termenuol a vfost foarte scurt. Cred că este o lucrare realizată foarte bine și este de bună calitate. Constructorul a fost maleabil, de exemplu, atunci când s-au remarcat unele lucruri care păreau în neregulă s-au remediat. (…) Noi am venit cu împrejmuirea, o lucrare suplimentară. Sper ca cei mici care folosesc terenul să fie încântați. Pentru nocturnă vom mai lua două proiectoare și se rezolvă și problema aceasta.”

Sursă foto: AV Sursă foto: AV Sursă foto: AV Sursă foto: AV

Lucrețiu Tudor prezent la fața locului s-a declarat mulțumit de lucrările: “Cu ocazia recepției acestui teren am câștigat și eu un pariu (n.r. –  câștigătorul urmând să achite consumația unei mese, probabil la un restaurnat) pe care l-am făcut cu domnul profesor Tomiță. Este antrenor aici la LPS și cred că un an și 3 luni m-a tachinat că nu vom face terenul acesta, îmi spuena că nu va trăi să vadă renovat acest teren. Iată că l-am renovat“.

De asemenea, profesorii de sport prezenți la evenimentul de inaugurare s-au arătat încântați de finalizarea proiectului spunând că de acest teren vor beneficia circa 400 de copii. De asemenea, invitat a fost și deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu, căruia primarul Cristian Gentea i-a mulțumit publict pentru că ”banii pentru ceea ce vedeți aici sunt aduși de dânsul direct de la Guvern”.

În doar patru luni, un nou spațiu pentru sport a fost realizat, contractantul fiind Asocierea SC BLUART ROM GRUP SRL (lider) – SC SILVORA TERA SRL (asociat) – SC ENERGO PREST COMPANY SRL (asociat), cu subcontractant SC SOLEXPERT COMPANY SRL.

Înainte de modernizare, terenul era utilizat de copiii legitimați la clubul sportiv „Viitorul”, ca teren de fotbal. Inițial construit în 2007, terenul de fotbal cu gazon sintetic avea nevoie de modernizare din cauza uzurii. Suprafața terenului destinat reabilitării este de 3.166 mp, iar dimensiunile (L = 80,38 m și l = 40,20 m) rămân neschimbate. Gazonul sintetic anterior era uzat, cu denivelări și cu un aspect neplăcut, necorespunzând standardelor de calitate pentru practicarea fotbalului. Terenul, cu o lungime de 80,38 de metri și o lățime de 40,20 de metri, a fost reabilitat prin înlocuirea covorului sintetic existent cu gazon artificial de 60 de milimetri, de cea mai bună calitate. Marcajele sunt realizate cu vopsea albă rezistentă la factorii de mediu, iar terenul este dotat cu porți noi din polietilenă și iluminat cu LED-uri.

Sursă foto: AV Sursă foto: AV Sursă foto: AV

Principalele lucrări de modernizare includ:

  • Îndepărtarea covorului sintetic existent și demontarea porților vechi;
  • Aplicarea unui strat de nisip de 3 cm grosime;
  • Montarea unui nou gazon artificial, cu grosimea de 60 mm;
  • Marcarea terenului cu vopsea albă, rezistentă la factorii de mediu;
  • Instalarea porților noi cu plasă din polietilenă;
  • Iluminarea terenului cu lămpi LED montate pe stâlpi metalici existenți;
  • Refacerea împrejmuirii cu gard din plasă de sârmă, montată pe stâlpi metalici;
  • Recondiționarea băncilor de rezervă.
  • Gazonul sintetic nou instalat poate fi utilizat pe tot parcursul anului, este durabil și necesită costuri minime de întreținere. Nu necesită tundere, tratamente chimice și nu devine noroios sau alunecos, păstrându-și culoarea și calitatea în timp. Scurgerea apelor meteorice se face conform pantei actuale a terenului. Valoarea totală a investiției a fost de 711.729, 90 de lei, inclusiv TVA, suma alocată municipalității din bugetul de stat fiind de 600.096,32 cu TVA.

Sursă foto: anchetaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Furtuna Ashley se apropie de țara noastră. Avertizare de ploi abundente și vijelii în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bluart Rom Grup | Cristian Gentea | Nicolae Georgescu | Pitești

Ultimele articole