73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon

de | 26.09.2024 17:13 | Național, Lifestyle

Potrivit celui mai recent raport publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), de la începutul lunii iunie și până în prezent, un număr de 73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, 8 dintre acestea fiind considerate cazuri probabile.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 60-69 de ani (19 cazuri), 70-79 de ani (23 de cazuri),  peste 80 de ani (11 cazuri), 50-59 de ani (10 cazuri), 40-49 de ani (8 cazuri), 30-39( 1 caz),  20-29 de ani (1 caz).

Dintre persoanele afectate, 40 sunt bărbaţi şi 33 femei.

Potrivit INSP, cele mai multe îmbolnăviri au avut loc au fost raportate în București (nouă cazuri) și Suceava (șapte cazuri).

Au mai fost cazuri în judeţele  Argeș (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (2), Brăila (6), Buzău (1), Cluj (5), Constanța (3), Dâmbovița (2), Giurgiu (2), Ilfov (2), Ialomița (1), Iași (6), Mureș (5), Olt (1), Prahova (1), Sibiu (1), Sălaj (1), Satu Mare (2), Tulcea (1), Teleorman (2), Vaslui (1), Vrancea (4).

Din păcate, nouă persoane au murit din cauza acestei infecție. Câte trei decese au fost înregistrate în București și județul Suceava, iar câte un deces în județele Botoșani, Sălaj și Vrancea.

Recomandările INSP

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și care poate cauza boli neurologice la persoanele infectate. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție.

Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, medicii recomandă purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. În plus, este recomandată și folosirea spray-urilor repelente pentru țânțari, închiderea ferestrelor și ușilor sau instalarea plaselor anti-țânțari pentru a preveni intrarea acestora în locuințe.

De asemenea, românii sunt sfătuiți să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Foto descriptiv news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minora de 13 ani, dispărută în Pitești, a fost găsită

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole