(VIDEO) La un pas de tragedie după ce a încercat să hrănească un urs

de | 27.09.2024 11:32 | Județean, Eveniment

Un nou caz de inconștiență a fost surprins recent pe Transfăgărășan, unde un șofer a oprit pentru a admira și a hrăni un urs din mașină. În loc să accepte mâncarea oferită, animalul s-a năpustit asupra bărbatului, fiind la un pas să îi smulgă brațul.

Incidentul a fost filmat de o altă persoană aflată în zonă și postat pe Instagram, alături de mesajul „ Ce lume inconștienta!”.

Urșii de pe Transfăgărășan au devenit o atracție pentru turiști, care opresc frecvent pentru a-i fotografia sau pentru a interacționa cu ei. Aceste opriri pun în pericol siguranța oamenilor și blochează traficul pe una dintre cele mai aglomerate și spectaculoase șosele montane din România.

Autoritățile au emis avertismente repetate, solicitând turiștilor să nu mai hrănească sau să se apropie de urși, deoarece astfel de interacțiuni sunt extrem de periculoase.

Reamintim faptul că și în luna aprilie, o turistă din Scoția, de 72 de ani, a fost atacată de un urs în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş.

Femeia a fost atacată chiar în timp ce se afla în mașină. Aceasta ar fi văzut doi urși și a scos mâna pe geam pentru a-i fotografia, moment în care a fost mușcată de unul dintre animale.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI.

Conform legislației actuale, hrănirea urșilor este sancționată cu amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă amenda este achitată în termen de 48 de ore, suma se reduce la 200 de lei. Ministerul Mediului ia în considerare modificarea legislației pentru a impune sancțiuni mai severe și a descuraja această practică.

Sursa video: chelemengabriela – Instagram

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cod portocaliu de ploi torențiale în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului | Transfăgărășan | Vidraru