(VIDEO) Argeș. O femeie a fost mușcată de urs când îi făcea poze

de | 22.04.2024 21:21 | Știri, Eveniment

O turistă în vârstă de 72 de ani, din Scotia, a fost atacată, în cursul zilei de astăzi, luni, 22 aprilie, de un urs în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş.

Femeia a fost atacată chiar în timp ce se afla în mașină. Aceasta ar fi văzut doi urși și a scos mâna pe geam pentru a-i fotografia, moment în care a fost atacată de unul dintre animale. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care au avertizat populaţia din zonă asupra pericolului.

La faţa locului au fost trimise echipaje medicale şi ale Jandarmeriei Montane. La momentul sosirii echipajului SMURD la locul evenimentului, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză.

Turista straina era in masina, in dreapta soferitei, o prietena de a sa de aceeasi nationalitate care a trait in Romania o perioada. Ursoaica, insotita de un pui, s a urcat pe geamul autoturismului așteptând probabil hrana, apoi a muscat. Fotografiile victimei sunt elocvente.


În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert de atentionare a localnicilor asupra situatiei, iar femeia in vârstă de 72 de ani a ajuns la Spitalul Municipal din Curtea de Arges, constienta, cu leziuni la mana dreapta.

Daca evolutia starii de sanatate o va impune, pacienta va fi transferata la o unitate medicala de nivel superior. Prietena victimei e multumita ca nu s-a intamplat o tragedie si e convinsa ca ursul nu a vrut sa muste, ci doar sa primeasca hrana. Chiar dacă are dureri mari, victima are putere să glumească, spune că a venit în România să ajungă subiect de știri.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole