Incendiu la un cinematograf din capitală. Aproximativ 100 de persoane evacuate!

de | 27.09.2024 17:47 | Național, Eveniment

Incendiu izbucnit la un cinematograf din București! Este vorba despre Cinematograful Gloria de pe strada Bucovina, acolo unde se aflau aproximativ 100 de persoane. Acestea s-au evacuat până la sosirea pompierilor.

La fața locului intervin pompierii cu opt autospeciale.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la Cinematograf Gloria, str. Bucovina. Din informaţiile preliminare, este afectat acoperişul şi tubulatura de evacuare. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere, au precizat reprezentanții ISU pentru News.ro.

Sunt degajări mari de fum.

„Au fost evacuate aproximativ 100 de persoane până la sosirea echipajelor de pompieri. Incendiul nu se mai manifesta cu flacara deschisa, sunt doar degajari de fum”, au transmis pompierii.

cinema Gloria

Foto: b365.ro

Cinematograful Gloria, situat în cartierul Titan din București, este unul dintre vechile cinematografe de cartier, având o istorie importantă pentru comunitatea locală. Deschis în perioada comunistă, Gloria a fost parte dintr-o rețea de cinematografe menite să ofere acces la filme de calitate pentru locuitorii din toate zonele capitalei. Cu o arhitectură specifică anilor ’60-’70, sala de cinema era un loc popular pentru proiecțiile de filme românești și internaționale, atrăgând în mod regulat locuitorii cartierului și nu numai.

De-a lungul anilor, Cinematograful Gloria a fost martorul schimbărilor din industria filmului, dar și din viața socială a Bucureștiului. După Revoluția din 1989, cinematografele de stat au cunoscut un declin, iar Gloria nu a fost o excepție, activitatea sa reducându-se semnificativ, mai ales în contextul dezvoltării mall-urilor și a multiplexurilor.

Cu toate acestea, în ultimii ani, cinematograful a fost revitalizat prin inițiative culturale și proiecte comunitare. Sub egida Primăriei Sectorului 3, Gloria a devenit parte dintr-un program de revitalizare a culturii cinematografice la nivel local, oferind nu doar proiecții de filme, ci și diverse evenimente culturale și educaționale.

Gloria este mai mult decât un simplu cinematograf; este un loc simbolic pentru cei care își amintesc de perioada când filmele erau un mijloc principal de divertisment și socializare.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Inconștiență la volan! Argeșean prins gonind cu 111 km/h în localitate

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole