A murit actrița Maggie Smith. Avea 89 de ani

de | 28.09.2024 14:08 | Național, Lifestyle

Actrița Dame Maggie Smith, cunoscută pentru rolurile sale memorabile din filme precum Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani. Anunțul trist a fost făcut de familia sa, ieri, 27 septembrie.

Cu mare tristețe anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit în liniște în spital în această dimineață, vineri 27 septembrie. Ea lasă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare. Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile”, se arată într-o declarație a fiilor ei Toby Stephens și Chris Larkin, potrivit BBC.

Potrivit stirileprotv.ro, Dame Maggie a avut o carieră remarcabilă, interpretând o varietate de roluri emblematice, de la maica superioară în Sister Act (1992), la profesoara Minerva McGonagall din saga Harry Potter, până la doamna Violet Crawley din Downton Abbey. Ea a fost, de asemenea, recompensată cu două premii Oscar, primul pentru The Prime of Miss Jean Brodie (1969) și al doilea pentru California Suite (1979).

Născută pe 28 decembrie 1934, la Ilford, Anglia, Smith și-a început cariera în teatru în anii ’50, fiind ulterior implicată în trupele Old Vic și Royal National Theatre. Viața ei personală a fost marcată de două căsnicii, inclusiv cea cu actorul Robert Stephens, cu care a avut doi fii, ambii devenind actori, Chris Larkin și Toby Stephens.

De-a lungul carierei sale, Maggie Smith a reușit să cucerească atât scena teatrală, cât și ecranul mare, cu o energie și pasiune de neegalat. În ciuda provocărilor personale, inclusiv un diagnostic de cancer de sân și boala Graves, ea a continuat să muncească și să fascineze publicul cu interpretările sale unice.

Foto: X Film Update 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cetățeni străini, prinși cu documente false pe Aeroportul Otopeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Oscar | Otopeni

Ultimele articole