Omul de afaceri Cătălin Mîndroc – locul 3 norocos pe lista PSD pentru Camera Deputaților

de | 07.10.2024 08:39 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Misterul locului 3 liber pe listele PSD Argeș pentru Camera Deputaților pare să fie, în sfârșit, dezvăluit acum, când partidul are listele pregătite pentru depunere la Biroul Electoral.

Vă reamintim că, în urmă cu aproximativ o lună, Organizația Județeană condusă de Ion Mînzînă a înaintat liderilor centrali propunerile sale pentru listele parlamentare, care arătau, la limita locurilor eligibile, după cum urmează:

CAMERA DEPUTAȚILOR

  1. Simona Bucura-Oprescu
  2. Remus Mihalcea
  3. … – loc liber, lăsat la alegerea conducerii centrale
  4. Ioana Făcăleață
  5. Nicolae Pavelescu

SENAT:

  1. Ovidiu Puiu
  2. Cristina Stocheci

Desigur, lista completă pentru fiecare dintre cele două camere ale Parlamentului este mult mai lungă, dar interesul maxim al tuturor pesediștilor aspiranți s-a focusat pe primele cinci locuri la Camera Deputaților și pe primele două la Senat, adică pe pozițiile considerate total eligibile.

În luna care s-a scurs de la draftul transmis de Ion Mînzînă, s-au făcu numeroase speculații, s-au tras numeroase sfori și, cu siguranță, așa cum se întâmplă în politică, s-au dus lupte de culise pentru poziția mult râvnită rămasă liberă la Camera Deputaților.

Sursă foto: ediția tipărită. fgb catalin mindroc

Urcare de 4 poziții de la alegerile din 2020 pentru tânărul om de afaceri

Acum, când depunerea listelor este următorul pas juridic, această poziție urmează să revină în proporție de 90% (discutăm despre politică, deh) omului de afaceri Cătălin Mîndroc, unul dintre cei mai tineri pesediști argeșeni, fost consilier județean în mandatul trecut.

Cătălin Mîndroc a apărut în linia întâi a PSD Argeș la alegerile din 2020, susținut și pe filieră națională, dar și bine primit de Organizația Județeană. L-au despărțit atunci două poziții de funcția de deputat, ocupând locul șapte pe lista PSD Argeș și rămânând, după finalizarea scrutinului, în postura de consilier județean. Anul trecut, și-a dat demisia din CJ, anunțând că vrea să se ocupe mai aplecat de activitățile de business pe care familia sa le coordonează în domeniul construcțiilor și în HoReCa.

În mod evident, ruperea de administrația județeană nu a însemnat și ruperea de lumea politică, așa cum o demonstrează clar desemnarea sa, printr-un acord mutual centru-județ, pe poziția păstrată în stand-by de către Organizația PSD Argeș.

Această decizie pare să fi picat mănușă nu numai pentru Cătălin Mîndroc, ci și pentru liderii PSD din județul nostru care au scăpat de riscul vreunui candidat parașutat de la Satu Mare și rămân să intre în lupta electorală cu cei pe care îi cunosc și care au lucrat deja pe fronturile din Argeș. De altfel, se pare că doar trei județe au avut acest privilegiu, de a avea liste după placul inimii, fără new-entryuri virate dinspre Capitală, și anume Argeșul, Oltul și Buzăul.

Contactat de redactorii noștri, Cătălin Mîndroc nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această poziționare, declarându-ne doar că va lucra cu pasiune pentru Organizația PSD. Reiese că o face deja intens doar urmărind prezența sa în toate acțiunile politice organizate în fiecare colț din județ, prezență ușor de sesizat în social media.

Material realizat de Sofia Paul.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacția premierului după decizia în cazul Dianei Șoșoacă: ”Consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole