Marcel Ciolacu: ”Reducerea gramajului, dar păstrarea prețului produselor reprezintă, de fapt, o scumpire mascată”

de | 10.10.2024 11:07 | Național, Economic

Reducerea gramajului produselor, menținând același preț, a fost considerată o „scumpire mascată”. De astăzi, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, comercianții nu vor mai putea apela la aceste metode. Referitor la acest subiect, premierul Marcel Ciolacu a punctat în postarea publicată pe pagina de Facebook că: ”Așa cum am promis, protejăm puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare”.

Sursă foto: FB Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că la începutul lunii septembrie autoroitățile anunțau că Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de stopare a practicii prin care comercianţii păstrează preţul unui produs, dar scad gramajul acestuia era gata şi urma a fi publicat în Monitorul Oficial. Potrivit informațiilor apărute atunci, pe lângă indicarea reducerii de volum sau de greutate, informaţiile urmau a include şi modificarea preţului pe unitatea de măsură. Nerespectarea ordinului se sancționa cu amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei şi sancţiunea contravenţională complementară a opririi de la comercializare a produselor cu abateri de informare până la remedierea problemei. Acest ordin nu se aplică însă și comerțului online.

Iată că de acum vom găsi la raft etichete speciale în dreptul produselor care au gramaj mai mic, dar preț neschimbat. Ordinul pentru implementarea măsurii a intrat în vigoare de pe 11 octombrie. Toți operatorii economici vor fi obligați să semnaleze faptul că au pe raft un produs căruia i-a fost redus gramajul, dar ambalajul, forma, prezentarea și mai ales prețul au rămas aceleași.

”Reducerea gramajului, dar păstrarea prețului produselor reprezintă, de fapt, o scumpire mascată și o înșelare a clienților.

O practică pe care, de astăzi, odată cu intrarea în vigoare a ordinul emis de ANPC, niciun comerciant nu o va mai putea folosi! Așa cum am promis, protejăm puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare!”, a punctat premierul Marcel Ciolacu în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: FB Marcel Ciolacu.

Citiți, de aseemnae, pe anchetaonline.ro:

Autobuze electrice pentru transportul cetățenilor din Mioveni în Davidești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Mioveni | Monitorul oficial