(Video) Inundații pe zone întinse din Deșertul Sahara

de | 10.10.2024 22:00 | Național, Lifestyle

De curând, în Deșertul Sahara au avut loc inundații neașteptate, un fenomen extrem de rar pentru una dintre cele mai uscate regiuni de pe Pământ. Începând din septembrie 2024, ploi torențiale au afectat zone întinse, incluzând Maroc, Algeria și Tunisia, după ce un ciclon extratropical a adus cantități masive de precipitații.

Acest tip de furtună a fost responsabil pentru acumularea a peste 200 mm de apă în unele regiuni, o cantitate echivalentă cu precipitațiile anuale normale din acea zonă.

Potrivit Associated Press precipitații de o asemenea amploare într-o perioadă atât de scurtă nu au mai fost înregistrate de cel puțin 30-50 de ani.

inundații desert Sahara

Efectele acestor ploi au fost devastatoare pentru unele comunități, provocând inundații rapide, deteriorarea infrastructurii și întreruperea furnizării de electricitate și apă. În același timp, lacuri care au fost uscate de zeci de ani s-au umplut din nou.

Din păcate 20 de persoane din Maroc și Algeria și-au pierdut viața în urma ploilor neobișnuite de la începutul lunii septembrie, potrivit presei internaționale.

Deși ploile în Sahara nu sunt complet neobișnuite, amploarea acestui fenomen și implicarea unui ciclon extratropical au făcut ca evenimentul să fie unic și îngrijorător pentru climatologi.

Foto: x.com/nexta

Video: YouTube

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Află cum se transmite un mesaj RO-ALERT

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: