ACAROM: Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme noi în România

de | 11.10.2024 09:00 | Național, Din ediția tipărită, Economic

În luna septembrie, înmatriculările de autoturisme noi în România au înregistrat o scădere considerabilă de 12,6% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la un total de 12.300 de unități. Această tendință descendentă vine după un prim semestru în care vânzările au fost în creștere, iar specialiștii din domeniu sunt îngrijorați de impactul acestei fluctuații.

Cele mai afectate segmente sunt autoturismele alimentate pe benzină, care au avut o scădere de 17,5%, în timp ce modelele electrice și hibride au reușit să se mențină relativ constante. În ciuda acestui recul, înmatriculările de vehicule electrice au crescut cu 52%, arătând o schimbare de mentalitate în rândul consumatorilor români.

Analiștii atribuie această scădere mai multor factori, inclusiv incertitudinilor economice și creșterii prețurilor, care îi fac pe potențialii cumpărători să fie mai precauți. Autoritățile din domeniu avertizează că o continuare a acestei tendințe ar putea avea repercusiuni asupra pieței auto din România, care se bazează pe o creștere constantă.

Material realizat de Iulia Bădulescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole