Piteștean prins cu magnetul la tahograf pe DN 7

de | 14.10.2024 10:18 | Județean, Eveniment, Național

Un tânăr de 36 de ani, din Pitești, s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins conducând cu magnetul la tahograf.

Potrivit Mediafax, incidentul s-a petrecut pe DN7, în localitatea Brezoi.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19:30, în timp ce se afla pe raza localității Brezoi, tânărul a fost tras pe dreapta de polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea, pentru un control de rutină.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că tânărul șofer de tir utiliza un dispozitiv tip magnet pentru a altera înregistrările tahografului, încălcând astfel reglementările legale privind siguranța rutieră.

În urma ispravei sale, tânărul a primit o amendă de 9.000 de lei pentru modificarea datelor înregistrate de aparat.

De asemenea, dispozitivul utilizat pentru modificarea timpului de conducere a fost confiscat.

Atragem atenția tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave.

Respectați timpii de odihnă, iar dacă simțiți că sunteți obosiți, luați o pauză, pentru repaus și odihnă, în parcările special amenajate”, transmite IPJ Vâlcea.
Foto descriptiv oradesibiu.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR | Pitești | Vâlcea