Tânăr din Ștefănești-prins gonind cu 209 km/h pe Autostrada A1

de | 14.10.2024 15:00 | Județean, Eveniment

Din păcate, nu trece nicio zi fără ca șoferii vitezomani să își facă simțită prezența pe autostrăzi.

În acest sens, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București- Râmnicu Vâlcea  au continuat acțiunile pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic. În urma acțiunilor, printre cei sancționați de oamenii legii s-au aflat și cei care au apăsat pedala de accelerație prea tare.

În această situație s-a aflat și un tânăr de 23 de ani, din Ștefănești care, în seara zilei de 13 octombrie, a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 209 km/h, în timp ce se deplasa pe Autostrada A1, pe sensul de mers către Pitești, la km 109.

În urma celor constatate, argeșeanul vitezoman a fost amendat și lăsat fără permis de conducere pentru 120 zile.

Razie pe DN 7 și DN 7C! Vitezomanii sancționați

În ultima zi a săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat acțiuni pe drumurile naționale DN 7 și DN 7C, având ca obiectiv prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu un accent deosebit pe viteza excesivă.

Acțiunile au fost parte a unei campanii mai ample de disciplinare a participanților la trafic, subliniind importanța respectării regulilor de circulație. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să nu se lase prinși de grabă și să conștientizeze că, în cazul implicării într-un accident, timpul pierdut va fi mult mai mare decât dacă se deplasează cu prudență. Aceștia îndeamnă la moderare în utilizarea pedalei de accelerație și la respectarea legislației rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost constatate 28 de abateri la regimul rutier, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8.390 de lei. Dintre aceste abateri, 15 au fost pentru viteză excesivă, înregistrările radar arătând valori cuprinse între 101 km/h și 136 km/h, depășind cu mai mult de 50 km/h limita legală.

1ed05d04 0cef 4fdd bf12 47770fc62bd7 - Tânăr din Ștefănești-prins gonind cu 209 km/h pe Autostrada A1

Pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerați, cei 15 șoferi au fost amendați și lăsați pietoni.

Pentru fiecare dintre cei 15 conducători auto înregistrați de aparatul RADAR, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002R, precum și măsurile complementare de reținere a permiselor de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile (pentru depășirea limitei legale cu peste 50 de km/h și până în 70 de km/h), respectiv pentru o perioadă de 120 de zile și fără drept de circulație de la momentul constatării (pentru depășirea limitei legale cu mai mult de 70 de km/h).”, transmite IPJ Argeș

Foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gonea cu 120 km/h într-o comună din Argeș, la volanul unui autoturism cu numere false

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | autostrada A1 | București | Pitești | Râmnicu Vâlcea | Vâlcea