(Video) Percheziții domiciliare în Argeș și Timiș într-un dosar de trafic de migranți

de | 16.10.2024 09:31 | Județean, Eveniment, Importante

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au pus în aplicare astăzi, 16 octombrie un număr de 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș și Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Cercetările efectuate au stabilit că, în cursul lunii decembrie 2022 , trei făptuitori ( un cetățean străin și doi cetățeni români) au iniţiat un grup infracţional organizat având ca scop traficul de migranţi, transmite DIICOT printr-un comunicat.

În comunicat se mai specifică faptul că această grupare de criminalitate organizată, de tip piramidal, sprijinită de mai mulți cetăţeni străini şi  români, a acționat pe mai multe paliere. Organizatorii locali, aflaţi în legătură directă cu liderul grupului infracţional, au avut ca atribuţii racolarea şoferilor care se ocupau cu  preluarea, transportul şi conducerea migranţilor de la anumite locaţii din Timişoara şi localităţile limitrofe, până în zona parcărilor unde  erau transferaţi în camioane.

WhatsApp Image 2024 10 16 at 08.50.35 2 - (Video) Percheziții domiciliare în Argeș și Timiș într-un dosar de trafic de migranți

Foto: DIICOT

Cel de-al doilea palier, transportatorii (persoane de naționalitate română)  primeau de la organizatori locaţiile de preluare şi de debarcare şi realizau transportul migranţilor, pe care îi predau ultimului eșalon format din şoferii de camioane şi antemergători.

WhatsApp Image 2024 10 16 at 08.50.35 1 - (Video) Percheziții domiciliare în Argeș și Timiș într-un dosar de trafic de migranți WhatsApp Image 2024 10 16 at 08.50.35 - (Video) Percheziții domiciliare în Argeș și Timiș într-un dosar de trafic de migranți

Au fost depistate și oprite 15  asemenea transporturi, în perioada martie – noiembrie 2023, însumând peste 380 de cetăţeni străini de origine afro-asiatică fiind puse în executare un număr de 18 mandate de aducere, audierile urmând a se desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

De precizat că acțiunea beneficiază de sprijinul  polițiștilor din cadrul BCCO Piteşti și jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Timiș și Argeș.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, mai transmit reprezentanții DIICOT.

 

Foto: captura video DIICOT

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Magazinele de haine, în vizorul ANPC! Au fost date amenzi în valoare de 3,4 milioane de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Timiș | Timișoara

Ultimele articole