Un student la Farmacie și-a folosit cunoștințele dobândite la cursuri pentru a produce droguri acasă

de | 19.10.2024 12:29 | Național, Eveniment

DIICOT a anunțat vineri, 18 octombrie, reținerea a doi tineri, în vârstă de 23 și 25 de ani, din județul Harghita, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și tentativă la trafic de droguri de mare risc, printre care se află un student la Farmacie. Acesta a folosit cunoștințele obținute în cadrul studiilor pentru a produce droguri în propria locuință.

Joi, 17 octombrie, procurorii DIICOT au efectuat percheziții la domiciliile celor doi tineri, în urma cărora au dispus reținerea acestora.

Potrivit DIICOT, pe parcursul anului 2024, tânărul de 25 de ani a vândut droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină și, în timpul percheziției, la domiciliul acestuia a fost descoperită o cantitate de amfetamină destinată comercializării.

În ceea ce-l privește pe studentul de 23 de ani, cercetările au scos la iveală că acesta a utilizat cunoștințele sale universitare pentru a procura substanțe chimice necesare preparării drogurilor. În urma percheziției, autoritățile au găsit instrumente și echipamente folosite în procesul de producție a substanțelor interzise.

Din probatoriul administrat  a rezultat că, pe parcursul anului 2024, inculpatul în vârstă de 25 de ani a procurat și vândut droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină, iar la data de 17 octombrie, a deținut la domiciliul său, în scopul comercializării,  o cantitate de amfetamină (drog de mare risc).
Cu privire la inculpatul în vârstă de 23 de ani, cercetările au reliefat că acesta, utilizând cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor universitare cu profil farmaceutic, pe care le urmează, a procurat substanțe (precursori) necesare preparării de droguri sub formă de cristal, în urma percheziției domiciliare fiind identificate și ridicate mijloace și instrumente necesare producerii de droguri., transmit procurorii DIICOT

Tribunalul Harghita a decis arestarea preventivă a tânărului de 25 de ani pentru o perioadă de 30 de zile. Ancheta continuă pentru a determina întreaga amploare a activităților ilegale desfășurate de cei doi.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România, pe podium la Campionatul European de dans sportiv din Polonia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Harghita | Polonia

Ultimele articole