A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai iubite prezentatoare TV

de | 19.10.2024 19:40 | Național, Eveniment

Delia Budeanu, una dintre cele mai iubite crainice TV, a încetat din viață astăzi, 19 octombrie, la vârsta de 75 de ani, notează cancan.ro

Născută pe 28 mai 1949, Delia Budeanu a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969, iar între 1970 și 1998 a fost crainic la TVR. A debutat la Programul 2 al televiziunii naționale, prezentând emisiuni ce includeau concerte simfonice. Decenii la rând, ea a fost chipul familiar care aducea știrile în casele românilor, devenind arhicunoscută pentru zâmbetul ei cald.

Potrivit sursei citate, după moartea soțului său, jurnalistul Radu Budeanu, specialist în politică externă, niponolog și iranolog, Delia Budeanu s-a retras din viața publică timp de zece ani. În 2008, a publicat volumul „Live” la editura Vremea, în care a povestit despre cariera sa de crainică într-o perioadă dificilă a României.

Începând cu 2008, ea a revenit pe ecrane cu emisiuni culturale la Antena 2 și Money Channel, continuând să fie o figură proeminentă în peisajul media. În vara anului 2024, a lansat cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”, la Editura Curtea Veche.

Delia Budeanu a avut un impact semnificativ și în promovarea culturii românești, organizând evenimente culturale importante, precum „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului” și înființând „Fundația Culturală Europa”, care susține artiști și proiecte culturale.

De-a lungul carierei sale, s-a implicat activ în cauze sociale și umanitare, inițiind proiecte de caritate care au adus ajutor celor aflați în nevoie. Angajamentul său a fost recunoscut internațional, inclusiv prin titlul de „Ambasador al Bunăvoinței” acordat de Organizația Națiunilor Unite.

Trupul neînsuflețit al Deliei Budeanu va fi depus duminică, 20 octombrie, la ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc luni, la Mănăstirea Ghighiu.

Sursă foto: cancan.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Inconștiență la volan! Gonea cu 226 km/h pe A4

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Delia

Ultimele articole