(Video) Zeci de percheziții au loc în Argeș! Operațiunea ,,JUPITER” continuă!

de | 22.10.2024 08:18 | Eveniment, Importante, Județean

Polițiștii au continuat în această dimineață operațiunea ,,JUPITER” în județul Argeș, operațiune sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române.

Un număr de 32 de mandate de percheziție domiciliară au pus în executare polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș.

Patru percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat în urmărire penală proprie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că o persoană ar fi comercializat, în perioada 2021 – 2023, prin intermediul magazinelor proprii mărfuri alimentare și nealimentare, fără a înregistra în actele contabile veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 40.000 de lei.

Alte șapte percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

În urma verificărilor efectuate de polițiștI a rezultat că o persoană, în luna mai 2024, ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice și juridice privind efectuarea unor servicii de transport, însușindu-și bunurile pe care trebuia să le livreze, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 76.000 de euro.

Un număr de 15 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. O persoană, în calitate de administrator, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă și ar fi omis evidențierea în actele contabile ale societății veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 366.000 de lei, în perioada 2019 -2022,

Alte 6 mandate de percheziție domiciliară sunt puse în executare într-un dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind comiterea infracțiunii de înșelăciune. Două persoane, în calitate de șoferi, angajați la o societate comercială, ar fi indus în eroare 2 persoane juridice, cu privire la efectuarea unor servicii de transport, însușindu-și bunurile pe care urmau să le livreze. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 450.000 de lei.

De precizat că acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea situație de fapt și a întregii activități infracționale a persoanelor cercetate, informează oamenii legii.

 

Video: IPJ Argeș

Foto: captură video

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșean de 38 de ani reținut pentru trafic de droguri! A fost prins în flagrant în Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Judecătoria Topoloveni | Jupiter | Pitești | Topoloveni

Ultimele articole