Mult timp blamată că ar deshidrata și ar trebui evitată în zilele toride, cafeaua își recapătă locul binemeritat în rutina zilnică de vară. Mihaela Bilic, medic nutriționist renumit, demontează mituri și evidențiază numeroasele beneficii ale cafelei: de la combaterea migrenelor și prevenirea insolației, până la stimularea memoriei, digestiei și arderii grăsimilor. O băutură complexă, versatilă și, se pare, esențială pentru starea noastră de bine.
”Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap
“Cafeaua deshidratează și trebuie evitată când afară este cald”- un mit care a fost desființat! S-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea
Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:
- face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sînge care generează migrene
- are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
- menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.
Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută și digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte de a face mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.
Veștile bune nu se opresc aici: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, povestește unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, Mihaela Bilic.
Foto descriptiv. Sursă foto: pexels.com și Facebook Mihaela Bilic.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: