ESTERA STĂMOIU: cu gândul la eroii din rândul personalului medical!

de | 02.06.2022 11:54 | Pitești, Lifestyle

ESTERA STĂMOIU: ,,DE ZIUA EROILOR,  MĂ ÎNDREPT CU GÂNDUL ȘI, MAI ALES, CU SUFLETUL CĂTRE TOȚI CEI CARE AU ÎNGRIJIT RĂNILE RĂZBOAIELOR DIN LUMEA ÎNTREAGĂ”

România își cinstește, astăzi, eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării și întregirea neamului. Un rol deosebit în omagierea eroilor căzuți la datorie l-a avut Societatea „Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”, înfiinţată în 1919, sub înaltul patronaj al reginei Maria care, în timpul primului război mondial a îmbrăcat uniforma de asistent medical și a îngrijit soldații răniți pe front.

Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți a fost promulgată în urmă cu 102 ani și prevedea pomenirea tuturor celor căzuți pe câmpul de luptă.

De asemenea, legea stabilea ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români care și-au pierdut viețile, de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă.

În memoria tuturor infirmierilor, surorilor medicale și a celor care au avut misiunea de a îngriji răniții pe front, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Filiala Argeș, Estera Stămoiu, a transmis următorul mesaj:

Ziua aceasta are o încărcătură istorică și spirituală deosebită. Ca lider al asistenților medicali argeșeni nu am cum să nu mă îndrept cu gândul și, mai ales, cu sufletul către toți cei care au îngrijit rănile războaielor din lumea întreagă. Mulți dintre ei și-au pierdut viețile pe front și sunt evocați, azi, ca eroi. Pentru noi, asistenții medicali din această generație, înaintașii sunt exemplu de sacrificiu, de dăruire de sine pentru o cauză înaltă.

Știm bine ce înseamnă acest sacrificiu întrucât generația aceasta de asistenți medicali numără ea însăși miile de eroi, victime ale războiului nevăzut dus împotriva pandemiei de COVID-19. Spre cinstirea tuturor se cuvine să ne aliniem instituțiilor publice care vor păstra un moment de reculegere și se cuvine să ne înnoim angajamentul moral de a le purta recunoștință pentru jertfa lor supremă, înțelegând atât de bine acum ceea ce, cu veacuri în urmă, ne-a transmis cronicarul Miron Costin: ,,amintirea oamenilor înslesnește evocarea trecutului”.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CADOU! 4 bebeluși s-au născut la Spitalul Județean Argeș de Ziua Copilului!

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Estera Stămoiu

Ultimele articole