CADOU! 4 bebeluși s-au născut la Spitalul Județean Argeș de Ziua Copilului!

de | 02.06.2022 12:05 | Județean, Lifestyle

Super cadou pentru părinții lor, într-o zi care urmează să le fie dedicată mulți ani de acum înainte! 4 nou-născuți au adus bucurie, ieri, 1 Iunie, chiar de Ziua Copilului, atât celor care i-au așteaptat în viața lor, cât și cadrelor medicale care au ajutat la naștere, în cadrul Spitalului Județean Argeș.
Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4, anunță Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Au venit din urmă, grăbite să se nască de 1 Iunie, alte trei micuțe. Orele de foc ale personalului de la Maternitatea SJU au fost 7:35, 8:20 și 11:40. O dimineață plină de copii și de bucurii! Cea mai mică dintre ele cântărește 2900 de grame, iar cea mai mare 3280 de grame. Toate cele 4 fetițe au venit pe lume prin operație cezariană.
Anul trecut, 1 iunie a fost o zi și mai aglomerată la maternitatea Spitalului Județean, bifându-se nașterea a 8 copii: 3 fetițe și 5 băieței.
Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă! Variola maimuței a ajuns la granița României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ONU

Ultimele articole