Într-un domeniu în care oamenii pot câștiga mult mai bine decât în alte domenii de activitate din România, se fac angajări masive. Mai mult decât atât, spre deosebire de alți angajatori care cer diplome, specializări sau experiență, aici candidații se pot angaja și fără diplomă de bacalaureat sau experiență.
Este vorba despre companiile aeriene care caută însoțitori de zbor. Criza de personal cu care se confruntă acestea s-a produs din cauza concedierilor forțate care au avut loc, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei de COVID-19. Acum, cea mai mare parte a foștilor angajați nu doresc să se reîntoarcă la fostul loc de muncă, mulți dintre ei optând pentru cariere din alte domenii de activitate.
Prin urmare, companiile angajează însoțitori de zbor. Candidații pentru acest post trebuie să aibă cel puțin 18 ani și 12 clase absolvite. Însă, pe lângă aceste cerințe, ei trebuie să urmeze cursurile de pregătire, pe care trebuie să le plătească din propriul buzunar. Potrivit Antena 3, aceste cursuri costă între 1.500 și 2.600 de euro și durează între trei și sașe săptămâni.
Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian și cursanții școlii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoși că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, a transmis Iulia Iovu, trainer, potrivit Observator News.
Câți bani poate câștiga un însoțitor de zbor
După absolvirea cursurilor, viitorii însoțitori de zbor trebuie să susțină un examen, iar apoi își pot căuta un post disponibil.
În România, veniturile variază între câteva sute de euro până la 1500 de euro, în funcție de compania aeriană. Cei mai bine plătiți sunt cei din Orientul Mijlociu, unde salariile ajung la 3000 de euro. La aceste sume de bani se adaugă și orele de zbor și diurna.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: