anchetaonline.ro

Veste bună pentru români! Se dau banii înapoi pe taxa auto

de | 05.07.2022 12:13 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Vești bune pentru românii care nu și-au primit înapoi banii pe taxa auto. Aceștia pot solicita restituirea taxei, în urma adoptării unei noi ordonanțe de urgență, care prevede o modificare a perioadei în care conducătorii auto pot să ceară restituirea banilor.

Prin urmare, românii au la dispoziție cinci ani pentru a depune cererea de restituire a taxei auto, nu un an, așa cum era stabilit.

Cei care doresc să își primească banii înapoi trebuie să depună o cerere la ANAF, eliberată de instituție, iar soluționarea trebuie făcută în cel mult 45 de zile. Sumele vor ajunge direct în conturile românilor.

Șoferii care vor beneficia de aceste sume de bani sunt cei care au plătit fostele taxe auto, și anume: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, prevăzută de vechiul Cod fiscal; taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de OUG 50/2008; taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea 9/2012; precum și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de OUG 9/2013.

Foto Ziare.com

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF