Vremea se răcește! De astăzi încep ploile!

de | 08.08.2022 09:58 | Eveniment, Județean, Știri

Începe o perioadă mai răcoroasă în mai multe regiuni ale țării, astfel că în unele regiuni din țară temperaturile vor scădea până la valori maxime de 29 de grade în Banat și Crișana și 24 de grade Celsius în Transilvania. Totuși, temperaturi mai ridicate se vor păstra în Muntenia și Dobrogea. Administrția Națională de Meteorologie a anunțat că încep ploi alături de o instabilitate atmosferica care va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vremea în perioada 8 – 21 august în Muntenia, potrivit ANM:

În majoritatea zilelor din perioada de referinţă se preconizează o vreme caniculară, în special în zonele de câmpie (mai ales în zilele 8 şi 9 august şi după data 17 august). De asemenea, prezent este și disconfort termic ridicat, astfel că media maximelor va fi de 30-35 de grade, iar a minimelor de 17-21 de grade.

Totuși, în perioada10-14 august, regimul termic se anunță mai ponderat, cu temperaturi de 28-32 de grade pe timpul zilei, iar noaptea de 15-18 grade, mediat regional.

De asemenea, la începutul acestei perioade, se vor semnala, pe plan local, fenomene de instabilitate atmosferică cu ploi, în special în jurul datei de 14 august.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alt cutremur în România, duminică seara!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banat