Astăzi, la Stonebird, legendara trupă Phoenix în concert!

de | 12.08.2022 14:27 | Știri, Eveniment, Județean, Lifestyle

Cel mai mare festival de rock din mediul rural, din România, Stonebird, își deschide astăzi porțile. Deja zona de campare de la Corbii de Piatră este ocupată de cei care așteaptă cu nerăbdare concertele epice pregătite de organizatori, dar și întâlnirile cu prietenii.

Trei seri memorabile îi așteaptă pe cei care doresc să își petreacă acest week-end la Corbi. În fiecare seară, după ora 19.00, începe cântarea. Câte 5 trupe vor concerta în fiecare zi de festival. Astăzi urcă pe scenă Dirty Shirt, Alex Calancea&Lupii, White Mahala și Bucium, iar spectacolul va fi încheiat de Phoenix, care este prima dată la Stonebird.

phoenix stonebird

 

Prezent la conferința de lansare a evenimentului, Nicu Covaci, solistul și fondatorul legendarei trupe Phoenix a declarat că este onorat să cânte în Argeș, pentru cei prezenți la Stonebird, mulțumind organizatorilor pentru efortul depus. ”Vom avea în concert piese cunoscute, pentru ca și publicul să cânte împreună cu noi și, astfel, se creează o energie, o stare de spirit, o emoție comună.”, a declarat Nicu Covaci, oferind un teaser pentru seara ce va urma. În acest an, și Phoenix aniversează 6 decenii de la înființare, Nicu Covaci fiind autorul a 150 de cântece din repertoriul trupei.

Sâmbătă, 13 august, vor concerta Iris (Cristi, Valter&Boro), Bucovina, Timpuri Noi, Zob și Uniforma, iar dumincă, 14 august, Cargo, Trooper, Altar, New Jersey (trupă-tribut Bon Jovi) și C.A.S.H.

Concertul Cargo, susținut duminică, va fi accesibilizat și pentru persoanele cu deficiențe de auz

Pentru al doile an, și persoanele hipoacuzice vor putea ”asculta” cu ajutorul limbajului semnelor, concertul oferit de Stonebird. Interpretul mimico-gestual Lavinia Chițu va fi cea care va ”traduce” pentru aceștia piesele interpretate de trupa Cargo. Sunt așteptate în fața scenei un grup de persoane cu deficiențe de auz din județ, care trebuie să aibă vizibilitate către interpret. În plus, aceștia au intrare gratuită la festival, după cum a declarat unul dintre organizatorii Stonebird, Mihai Căpeț.

De la mâncare până la cafeaua de înviorare, totul este pregătit

campare 1 - Astăzi, la Stonebird, legendara trupă Phoenix în concert!

 

Stonebird nu înseamnă doar concerte. După cum a explicat Mihai Căpeț, co-organizator al festivalului, la Corbii de Piatră este o adevărată tabără de distracție și voie bună. Cei care și-au achiziționat abonamente au la dispoziție o zonă de campare, dotată cu dușuri și toalete. De asemenea, sunt îndemnați să lase traistele acasă, pentru că vor găsi la fața locului atât bucate gata pregătite, cât și licori de toate felurile.

Cine nu vrea să stea la cort sau la rulotă a avut posibilitatea de a își găsi cazare în localitate sau în împrejurimi. Cu câteva zile înainte de festival, toate camerele disponibile au fost ocupate. Primarul Anca Baciu a declarat că Stonebird a dus și la dezvoltarea turistică a zonei. Patru pensiuni noi s-au deschis numai în acest an, plus două glamping-uri cu un total de 6 corturi. Dar și localnicii și-au pus la dispoziție camerele nefolosite și au fost închiriate în totalitate și acestea. Pe lângă faptul că gospodarii au posibilitatea să își vândă roadele muncii lor în aceste zile de festival, de la împletituri și cusături, la fructe, legume și preparate tradiționale, localnicii au și acces gratuit la festival, doar în baza cărții de identitate.

Cine nu și-a cumpărat abonament din timp îl poate achiziționa la intrare (300 lei/ 3 zile), de asemenea, sunt disponibile și bilete pentru fiecare zi de festival. Recomandarea este ca achiziția să se facă cu câteva luni înainte, când prețul este undeva la jumătate.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anca Baciu | Stonebird

Ultimele articole