La SALINA ARGEȘ copiii își pot fortifica imunitatea în timp ce se joacă

de | 24.09.2022 09:54 | Pitești, Știri

 

Vremea urâtă îi alungă pe cei mici din parcuri, însă pofta de joacă nu dispare, așa că părinții trebuie să caute spații de joacă acoperite. O alternativă cu multiple beneficii pentru un copil este Salina Argeș. Pe lângă faptul că se pot juca în voie, au parte și de o sesiune de salinoterapie, numai bună pentru a îi pregăti să facă față răcelilor specifice acestui sezon. Are o sesiune de 45 de minute de joacă, timp în care se expune unui mediu salin, care are acțiune atât asupra sistemului respirator, cât și asupra pielii. Este un câștig dublu, atât pentru cel mic, cât și pentru cel care îl însoțește.

O ședință durează doar 45 de minute, concentrația de aerosoli salini fiind de 20 mg/m3, adică este mult mai crescută decât cea din salinele naturale. Aerul din interiorul Salinei Argeș este bogat în aerosoli salini, ioni negativi și minerale, iar încărcătura microbiană este de 10 ori mai scăzută decât cea din afara ei. Tocmai pentru că mediul este steril, fără virusuri, copiii nici nu pleacă răciți, chiar dacă interacționează cu alți micuți, cât timp stau în spațiul de joacă amenajat special pentru ei în cadrul Salinei Argeș, unde au multe jucării.

Salinoterapia este recomandată în astm, bronşită sau o simplă răceală. O cură completă de salinoterapie durează 10 zile și este recomandată efectuarea a două asemenea sesiuni pe an.

Avantajele unei saline artificiale comparativ cu una naturală

Salina Argeș a recreat, într-o încăpere, atmosfera dintr-o salină naturală, de adâncime, tapetând pereții cu blocuri de sare plus un covor de sare granulată pe podea. Salina artificială vine cu mai multe avantaje. În primul rând, este în oraș și ai acces rapid oricând, nu este nevoie de drumuri lungi până la Turda, de exemplu, plus cazare, iar programul ți-l faci cum vrei, fiind deschisă și sâmbăta. Temperatura este una confortabilă, nu ca în cele de adâncime, unde trebuie să îmbraci copilul ca de iarnă, deși afară sunt 30 de grade. Nu există nici diferențe de presiune atmosferică, generate de coborârea în subteran. Particulele de sare sunt sub 5 microni, fiind dimensiunea ideală pentru a pătrunde în căile respiratorii inferioare, cele mai mari fiind îndepărtate de mecanismele naturale de protecție ale organismului scăzând astfel eficiența ședințelor în salină.

Telefon detalii: 0771 287 146| FB: Salina Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole