Cazul Caracal! Gheorghe Dincă a primit pedeapsa maximă!

de | 24.09.2022 09:58 | Știri, Eveniment, Județean

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a fost condamnat ieri, 23 septembrie, la 30 de ani de închisoare după dispariția adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă a primit pedeapsa maximă. Conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani poate primi maxim 30 de ani, cum este cazul și criminalului din Caracal. Mai mult de atât, conform Digi 24, acesta trebuie să plătească daune morale familiilor celor două tinere de 700.000. Astfel, pentru acest fapt, a fost menținut sechestrul asupra bunurilor bărbatului. Decizia Tribunalului Olt a venit după mai multe amânări, încă cu toate astea, ea nu este definitivă. Sentința poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Atât Gheorghe Dincă, cât și presupusul său complice, Ştefan Risipiţianu, au fost trimiși în judecată în 2020 pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Evenimentul a avut loc în 14 aprilie 2019, atunci când Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, în vârstă de doar 18 ani. Acesta a dus-o la el casa, în Caracal și a ținut-o timp de trei zile legată de pat și la ochi. Fata legată violată de mai multe ori, potrivit procurorilor DIICOT,

În 24 iulie 2019 are loc cel de-al doilea eveniment, când Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de doar 15 ani, din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt. Și ea a fost dusă la locuinţa sa din Caracal, mobilizată de pat cu un lanț și violată.

Bărbatul a sunat familia celei de-a doua tinere pentru a spune că aceasta a plecat din țară după ce a găsit-o pe fată ținând un telefon în mână și încercând să sune la autorități. Ea reușise să își desfacă lanţul cu care era legată de pat și să îşi scoată banda adezivă de la ochi, însă Dincă a lovit-o și sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul. Risipițianu a fost condamnat și el la 7 ani de închisoare.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Criminalul din cazul Caracal va primi sentința astăzi! Ce îl așteaptă pe Gheorghe Dincă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandra Măceşanu | Caracal

Ultimele articole