Alina Gorghiu, președintele Senatului a transmis mesajul ei cu ocazia sărbătorii Centenarului Liceului Teoretic Dan Barbilian din Campulung!

de | 05.10.2022 19:52 | Eveniment, Național, Știri

Alina Gorghiu, președintele Senatului, a transmis cu ocazia sărbătorii Centenarului Liceului Teoretic Dan Barbilian din Campulung, un mesaj prin care își exprimă emoția față de perioada sa din liceu.

Port în suflet amintiri speciale cu „anii de liceu”. Am avut de curând revederea de 25 de ani de la terminarea liceului, la Curtea de Argeș. Și preț de o zi mi-am adus aminte de perioada liceului. De profesori, unii care nu mai sunt printre noi, de prieteniile formate atunci și care rămân pentru toată viața, de clădirile școlii … Toate au o semnificație specială pentru fiecare dintre noi. Sunt o parte a felului în care ne-am format.”

 

Mai mult de atât, Alina Gorghiu își exprimă regretele cu privire la absența ei de la eveniment și își aduce aminte de cu drag de experiențele de la acea vreme.

 

Regret mult că nu am putut fi la Câmpulung, în mijlocul dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât am multe amintiri personale legate de Liceul Teoretic ”Dan Barbilian”. Pe vremea când eram elevă la Curtea de Argeș, am participat aici la primele mele olimpiade. Vă mulțumesc pentru că elevii din tot Argeșul au fost mereu bine primiți aici! Liceul dumneavoastră este unul din locurile unde elevii au învățat și învață ce înseamnă competiția în educație, indiferent de materie.
Istoria acestui liceu poartă cu ea o semnificație aparte și îmi face o mare plăcere să salut acum tradiția devenită seculară a învățământului câmpulungean pentru fete. Cărțile de istorie spun că în octombrie 1922 aici avea loc deschiderea cursurilor Școlii Secundare gradul II de Fete care va funcționa până în 1928, când a fost transformată în Liceul de Fete Câmpulung.
După 1950 istoria unității dumneavoastră de învățământ a trecut prin mai multe transformări, dar în anul 1991 a devenit liceu teoretic căpătând numele marelui matematician și poet câmpulungean Dan Barbilian.
Consider că dezvoltarea învățământului muscelean pentru femei în perioada interbelică este un moment cu foarte multe semnificații și pentru prezent. Așa cum se știe, mă preocupă în mod deosebit reprezentarea politică a femeilor în viața politică și, la fel, participarea lor la activitatea economică, socială sau culturală.
Suntem încă puține femei în Parlament! Dar și așa puține cum suntem, am promovat în ultimii ani legi importante pentru nevoile populației feminine. Salut faptul că zilele trecute a început aplicarea – în câteva județe pilot – a legislației care prevede aplicarea unei brățări electronice pentru protecția victimelor în cazurile de violență domestică. Agresorii nu se vor mai putea apropia de victime fără ca poliția să intervină imediat!
Vă rog ca, încă de pe acum, de pe băncile școlii, să fiți atenți la violența domestică, să fiți sensibili la cotele de gen, să vă respectați între voi!
Vă aștept pe toți în vizită la Senatul României pentru a vedea cum funcționează această instituție a statului și cum se fac legile pentru voi!”, spune președintele Senatului.

 

 

Foto: G4Media

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Beat la volan prin centrul Piteștiului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Argeș | Câmpulung Muscel | Parlament | Senatul României | Vedea