De multe ori atunci când doresc să slăbească, oamenii tind să renunțe la carne și să mănânce mai multe legume. Însă, potrivit medicului nutriționist Joseph St-Pierre nu toate legumele sunt recomandate în curele de slăbire.
Unele legume trebuie evitate, recomandându-se consumarea celor fără carbohidrați.
De exemplu, legumele care conțin amidon, precum cartofii, porumbul, dovleceii sau mazărea sunt recomandate pentru sănătate, însă dacă ne dorim să slăbim ar fi bine să le evităm.
Cele mai indicate legume atunci când vrem să dăm jos câteva kilograme sunt varza de Bruxelles (datorită acizilor grași Omega 3), spanacul (pentru că are mult potasiu, magneziu și vitamine din grupele B și K) sau castraveții și conopida, care conțin multă apă, fibre și potasiu.
Cum ținem sub control glicemia
Totodată, dacă ne dorim să ținem sub control glicemia, unele legume sunt mai indicate decât altele.
Specialiștii le recomandă pe cele bogate în fibre, proteine și vitamine, cum ar fi salata verde, broccoli, spanac sau vinete.
Foto Arctic
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Mai rar așa ceva! Polițiștii primesc reduceri la injecții cu botox, silicoane și implant de păr