Preotul Calistrat nu mai are voie să țină slujbe

de | 14.11.2022 22:15 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, nu mai are voie să țină slujbe până când ancheta în care este cercetat, pentru că a lovit o femeie, nu va fi finalizată.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, conform Agerpres.

Amintim că părintele Calistrat Chifan, care este foarte cunoscut pe internet datorită sfaturilor pe care le oferă, a fost filmat când lovea o femeie în curtea bisericii.

Martori la incident au fost mai mulți credincioși prezenți în curtea lăcașului de cult la momentul respectiv.

preotul calistrat loveste femeie - Preotul Calistrat nu mai are voie să țină slujbe

Foto Greatnews.ro

Se pare că în curtea bisericii, la finalul slujbei, ar fi pornit o ceartă între mai multe persoane. Ulterior, părintele Calistrat, alături de care se mai aflau alți doi oameni îmbrăcați în straie preoțești, s-a îndreptat către o femeie și a lovit-o. Victima preotului a căzut la pământ în urma loviturii puternice.

Video cu momentul agresiunii poate fi vizualizat aici.

Foto Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi | Iași