Intrarea Bazinului Olimpic în reparaţii capitale în urmă cu aproape trei ani a demonstrat, încă o dată dacă mai era nevoie, că Piteştiul, un oraş cu 160.000 de locuitori, nu poate sta într-un singur bazin, dovadă faptul că în prezent mulţi piteşteni au ajuns să îşi ducă copiii la înot la Ştefăneşti. Tocmai de aceea au fost făcute demersuri pentru construirea unuia nou, deziderat care este aproape să devină realitate.
Contractul – adjudecat de firma celui mai bogat bistriţean
În data de 9 noiembrie, Compania Naţională de Investiţii a finalizat procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a unui nou bazin de înot în Piteşti, care va fi construit în cartierul Prundu, pe B-dul. Petrochimiştilor nr. 23, în incinta Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu”.
La licitaţie au participat şase asocieri de firme, una singură din Argeş, având în componenţa sa companii mari de construcţii din judeţ precum Zeus SA, Energomontaj Grup şi Selca, restul fiind societăţi din alte zone ale ţării. Contractul a fost adjudecat de asocierea formată din MIS Grup (Leader), SDC Proiect, Viaduct şi Aqua Serv.
Firma câştigătoare, MIS Grup, este una dintre cele mai puternice companii din Bistriţa, care din 2007 şi până acum a obţinut contracte din bani publici de peste 100 milioane euro. MIS Grup este fondată de Emil Iugan, cel mai bogat afacerist din judeţul Bistriţa în 2021, catalogat de presa locală drept un „baron al lemnului”. Pentru lucrarea de la Piteşti, firma bistriţeană va încasa 17.923.070,5 lei (fără TVA).
Cum va arăta bazinul din Prundu
Cladirea noului bazin de înot va avea regim de înălţime format din subsol parţial + parter + 1 etaj partial, cu suprafaţa construită de 1.289,13 mp. Conform proiectului, la nivelul subsolului clădirii vor fi amenajate spaţiile tehnice şi bazinul de 15,4 x 25, la parter vor fi plaja bazinului şi spaţiile pentru sportivi, iar la etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forţă şi una pentru gimnastică aerobică, precum şi vestiare pentru acestea.
Dacă investiţia propriu-zisă este suportată de către statul român, prin Compania Naţională de Investiţii, lucrările de racordare la utilităţi vor fi finanţate şi realizate de către beneficiarul final, în speţă Primăria Piteşti.
Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni (3 luni proiectare + 15 luni execuţie), ceea ce înseamnă că bazinul ar trebui finalizat cel târziu în februarie 2024.
Citţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro: