anchetaonline.ro

Salariu minim de 4.000 de lei pentru o categorie de angajați

de | 01.12.2022 19:13 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

De la 1 ianuarie 2023, salariul minim pe economie va fi majorat la 3.000 de lei. Din această sumă, 200 de lei vor fi scutiți de impozit.

Măsura a fost anunțată de Guvern, după ce s-a ajuns la un acord cu Patronatele și Sindicatele din România.

Mai mult, pentru o categorie de salariați, veștile sunt și mai bune. Aceștia vor avea salariul minim pe economie de 4.000 de lei. Este vorba despre sectorul construcțiilor, care în prezent are deja salariul minim pe economie de 3.000 de lei. Începând de anul viitor, angajații din acest domeniu vor primi un salariu minim de 4.000 de lei.

Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul Muncii: „Discuția rămâne deschisă”

După anunțul Guvernului, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că discuțiile vor rămâne deschide privind subiectul măririi salariilor. Prin urmare, este posibil ca până la finalul anului să fie anunțate alte schimbări.

Sindicatele și patronatele au acceptat, în cadrul discuțiilor din CNT, propunerea PSD, anunțată de președintele Marcel Ciolacu, de mărire a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 de lei netaxabili, dar și la 4.000 lei brut în domeniul construcțiilor, în anul 2023. Discuția rămâne deschisă în ceea ce privește majorarea și taxarea salariilor mai mari decât cel minim.”, a precizat Marius Budăi.

Foto Capital

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună! Acești angajați ar putea ieși mai devreme la pensie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: