Veste bună! Acești angajați ar putea ieși mai devreme la pensie

de | 01.12.2022 16:53 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste neașteptată pentru mii de români! O categorie de angajați ar putea ieși mai repede la pensie, potrivit unui proiect de lege.

Propunerea legislativă a primit votul decisiv în Parlament și vizează includerea activităților din sectorul construcțiilor de mașini, dar și din unitățile de producție ale minelor de minereuri în categoria locurilor de muncă în condiții speciale, conform Bugetul.ro.

Proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președintele țării, Klaus Iohannis.

Legea 263/2010 a sistemului de pensii publice “sectorul construcții mașini, pentru personalul care își desfășoară activitatea în următoarele activități specifice”:

-turnarea pieselor și lingourilor de oțel, în turnătoriile de oțel;
-turnarea pieselor de fontă, pieselor din aliaje neferoase și pieselor cu modele ușor fuzibile în turnătoriile de fontă, turnătoriile de aliaje neferoase și turnătoriilor de precizie;
-forjarea pieselor pe ciocane de peste 2 tone forță în secțiile de forjă;
-turnarea cuzineților din aliaje neferoase pe suport de oțel în turnătoriile de cuzineți;
-activitatea desfăşurată de către ingineri, subingineri şi tehnicieni, pe durata a cel puţin 50% din timpul normal de muncă, în secţiile de producţie respective”, se arată în propunerea legislativă.

Conform inițiatorilor propunerii legislative, prin introducerea acestei măsuri vor fi eliminate inechitățile rămase în Legea Pensiilor privind angajații care desfășoară o muncă ce le poate afecta sănătatea.

Pentru a fi aplicată, după promulgarea președintelui, legea va trebui să fie publicată în Monitorul Oficial.

Foto The Romania Journal

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale pentru români! Banii vor intra înainte de Crăciun

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole