anchetaonline.ro

Vouchere sociale pentru români! Banii vor intra înainte de Crăciun

de | 19.11.2022 15:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

O veste bună pentru românii care primesc voucherele sociale de la Guvern, în valoare de 50 de euro. Următoarea tranșă va fi distribuită mai devreme, mai exact înainte de Crăciun.

Această decizie a fost luată pentru a permite beneficiarilor să folosească banii în scopul achiziționării produselor pentru sărbătorile de iarnă.

Cardul social ar trebui să fie alimentat până la data de 20 decembrie 2022, iar în acest sens, Guvernul a pregătit o ordonanță de urgență..

2,5 milioane de români beneficiază de acești bani, fiind vorba de cetățeni care au venituri sub 1.500 de lei, familiile cu cel puțin doi copii care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 600 de lei. De asemenea, familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei și familiile care primesc ajutor social beneficiază de tichetele sociale introduse prin programul „Sprijin pentru România”.

Aceasta este ultima tranșă virată în acest an, însă premierul Nicolae Ciucă a anunțat că acest ajutor social va fi acordat și în 2023, o dată la 2 luni.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Valoarea tichetelor de masă crește pentru o categorie de angajați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: