Niciun weekend fără vitezomani la volan! Tânără șoferiță, prinsă de RADAR pe DN73

de | 19.03.2023 14:32 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Niciun weekend fără vitezomani la volan! Tânără șoferiță, prinsă de RADAR pe DN73

Nu trece niciun weekend fără ca șoferii vitezomani să își facă simțită prezența pe străzile din Argeș.

Potrivit polițiștilor rutieri argeșeni, în ultimele 48 de ore, au fost date 430 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, pentru a fi ulterior suspendate, 25 de permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați se numără și șoferi vitezomani. De exemplu, o tânără de 21 de ani, din comuna Cristian, județul Brașov, a fost depistată pe DN 73, în Schitu Golești, în timp ce mergea cu viteza de 119 km/h.

De asemenea, un bărbat de 33 de ani, din Ghimpați, județul Giurgiu, a fost prins conducând, tot pe DN 73, în Mihăești, cu viteza de 117 km/h.

Ambii conducători auto au fost lăsați fără permisele de conducere, în vederea suspendării pentru 120 de zile. De asemenea, aceștia s-au ales cu câte o amendă contravențională de 120 de lei.

Proiect de lege: Șoferii ar putea să rămână fără mașini dacă circulă cu viteză excesivă

Amintim că potrivit unui proiect de lege, șoferii ar putea fi mult mai aspru pedepsiți dacă depășesc 100 de kilometri peste limita de viteză admisă. Astfel, fapta ar urma să fie sancționată cu suspendarea permisului pentru 180 de zile, și nu cu 120, așa cum este la ora actuală. De asemenea, conducătorii auto vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei și li se va aplica și măsura reținerii certificatului de înmatriculare a autovehiculului.

Depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic se sancţionează complementar cu reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculul pe o perioadă de 6 luni”, se arată în proiectul de lege.

Mai mult, dacă în cele 6 luni mașina este folosită fără certificatul de înmatriculare, de către orice alt șofer, polițistul care identifică autoturismul în trafic poate dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului. Cu alte cuvinte, autoturismul va fi confiscat de autorități și vândut, iar suma de bani va ajunge la stat, conform OG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, inclusiv prin vânzare, se arată pe avocat.net.ro.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Hoți de catalizatoare, în Pitești! Prinși în flagrant

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: