anchetaonline.ro

Politico: NATO vrea să trimită 300.000 de militari la granița cu Rusia

de | 19.03.2023 15:23 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

NATO vrea să trimită 300.000 de militari la granița cu Rusia

NATO ia în calcul consolidarea flancului estic și ar vrea să trimită aproximativ 300.000 de soldați ai Alianței la granița cu Rusia, potrivit informațiilor Politico.

Mișcarea este făcută cu scopul de a opri Rusia în cazul în care va duce războiul dincolo de granițele Ucrainei. Astfel, trupele ar urma să ajungă în mai multe state membre NATO.

Politico scrie că o creștere a prezenței militarei NATO la granițele cu Rusia ar putea conduce și la anumite riscuri. De exemplu, Kremlinul ar putea interpreta această mișcare drept o amenințare la adresa securității sale, declanșând o reacție agresivă, ceea ce ar putea duce la un conflict major militar.

Cred că e nevoie de forțe pentru a contracara o Rusie realistă”, a declarat un oficial militar NATO de rang înalt.

Potrivit Ziare.com, aceste acțiuni ar necesita mult efort și coordonare din partea celor 30 de state membre. Pe lângă numărul mare de militari, va fi nevoie de locuri de antrenament, arme și echipamente, ceea ce ar putea îngreuna procesul.

Dacă nu există cineva care să găzduiască petrecerea și să le spună tuturor ce să aducă, atunci toată lumea ar aduce chipsuri de cartofi, pentru că chipsurile de cartofi sunt ieftine, ușor de obținut”, a declarat James J. Townsend Jr., fost adjunct al secretarului adjunct al apărării din SUA pentru politica europeană și NATO, conform sursei citate.

Foto Dcnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România nu este de acord să renunțe din 2035 la mașinile cu motoare pe benzină și motorină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: NATO | Rusia