anchetaonline.ro

Proiect de lege: Șoferii ar putea să rămână fără mașini dacă circulă cu viteză excesivă

de | 10.12.2022 11:37 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Potrivit unui proiect de lege, șoferii ar putea fi mult mai aspru pedepsiți dacă depășesc 100 de kilometri peste limita de viteză admisă. Astfel, fapta ar urma să fie sancționată cu suspendarea permisului pentru 180 de zile, și nu cu 120, așa cum este la ora actuală. De asemenea, conducătorii auto vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei și li se va aplica și măsura reținerii certificatului de înmatriculare a autovehiculului.

Depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic se sancţionează complementar cu reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculul pe o perioadă de 6 luni”, se arată în proiectul de lege.

Mai mult, dacă în cele 6 luni mașina este folosită fără certificatul de înmatriculare, de către orice alt șofer, polițistul care identifică autoturismul în trafic poate dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului. Cu alte cuvinte, autoturismul va fi confiscat de autorități și vândut, iar suma de bani va ajunge la stat, conform OG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, inclusiv prin vânzare, se arată pe avocat.net.ro.

Proiectul de lege a fost inițiat de 28 parlamentari PNL, PSD, UDMR, USR, în contextul în care amenzile mai mari introduse în acest an, nu par să fi dat rezultatele urmărite de autoturități.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie adoptată de Parlament, promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv ZCH News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șofer rămas fără permis pentru 510 zile! A fugit de polițiști și s-a oprit în șanț

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: