Holcim România, investiție în panouri fotovoltaice la cinci școli din comunitatea locală din Câmpulung

de | 13.12.2022 12:30 | Câmpulung Muscel, Economic, Județean, Știri

 

București, 8 decembrie 2022Holcim România își continuă misiunea de sustenabilitate în domeniul educației, investind în montarea de panouri fotovoltaice pentru producția de energie regenerabilă pentru cinci școli și licee din comunitatea locală din zona fabricii de ciment din Câmpulung-Muscel, județul Argeș.

 

Investiția a constat în montarea a 140 de panouri fotovoltaice monocristaline 545 W / bucată, de care vor beneficia peste 1000 de elevi și cadre didactice din cadrul a cinci instituții educaționale: Colegiul Național Dinicu Golescu Câmpulung, Liceul Teoretic Dan Barbilian Câmpulung, Școala Gimnazială Petre Țuțea Boteni, Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Mare Pravăț, Școala Gimnazială Stoenești.

 

Cornel Banu - Director al fabricii de la Câmpulung Holcim România

 

Cornel Banu, Director fabrica de ciment Holcim Câmpulung:

Acest proiect poate deveni un model de bune practici pentru celelalte școli la nivel național, prin limitarea impactului asupra mediului și educarea elevilor în spiritul sustenabilității, reducând emisiile de CO2. Este foarte important să avem grijă de viitorul nostru și al copiilor noștri, iar proiectele de eficientizare energetică a școlilor reprezintă una dintre modalitățile prin care putem face acest lucru. Cred cu tărie că putem să avem grijă de mediul în care trăim și mă bucur că școlile din comunitatea noastră au venit către noi cu astfel de proiecte, pe care ne bucurăm să le susținem.”

 

Sistemele panourilor fotovoltaice sunt funcționale, iar dosarele instituțiilor pentru a deveni prosumatori sunt în curs de aprobare.

 

Anca Buta, Responsabil Comunicare fabrica de ciment Holcim Câmpulung:

Ne dorim să contribuim la dezvoltarea comunității noastre, cu accent pe susținerea educației. Știm care sunt provocările școlilor și ne bucurăm să putem contribui la diminuarea cheltuielilor cu energia, astfel încât resursele economisite să poată fi folosite pentru alte nevoi ale elevilor și cadrelor didactice. Odată cu instalarea acestor panouri fotovoltaice instituțiile de învățământ pot deveni chiar contributori de energie regenerabilă – pro-sumatori în sistem.”

 

Numai în ultimii cinci ani, fabrica de ciment Holcim Câmpulung a contribuit la digitalizarea și modernizarea școlilor din Campulung și din comunele din jur, cu laboratoare de informatică, display-uri interactive de predare, dar și cu mobilier ergonomic, pentru crearea unui spațiu de învățare atractiv, modern și confortabil. Iar în ultimul an, Holcim Câmpulung a contribuit cu echipamente medicale performante și pentru Spitalul Municipal Câmpulung.

Totodată, începând cu data de 1 Septembrie 2022, Holcim România dezvoltă un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, „Cea mai bună tehnologie disponibilă”, în cadrul fabricii de ciment din Aleșd, județul Oradea, cu scopul producerii de energie electrică din surse regenerabile, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenționale.

 

Despre Holcim România

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane – inclusiv stațiile General Beton România – trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1800 de angajați.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole