Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești în perioada 21 – 23 decembrie!

de | 20.12.2022 17:31 | Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

În perioada 21 – 23 decembrie 2022, Centrul Cultural Pitești organizează noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

✔️ Prelegerea cu tema „Sărbătorile Solstițiului de Iarnă”, miercuri, 21 decembrie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Cele șapte oglinzi eseniene”, miercuri, 21 decembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Serbarea „Pomului de Crăciun”, miercuri, 21 decembrie, de la ora 17:00, în Sala de Gimnastică Ritmică de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Sărbătorile Crăciunului și ale Anului Nou. De la Sacru la Profan”, joi, 22 decembrie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dezbaterea cu tema „Nicolae Labiș – primele iubiri”, joi, 22 decembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Spectacolul caritabil muzical-coregrafic sub genericul „Poveste de Crăciun”, susținut de Clubul „Total Dance” și Grupul Folk „P620”, eveniment care va avea loc vineri, 23 decembrie, de la ora 16:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.

activitati perioada

 

 

Evenimente anunțate de CJ Argeș

Totodată reprezentanții Consiliului Județean Argeș vă invită să participați la următoarele activități cultural – artistice organizate de către instituțiile subordonate:

Miercuri – 21 decembrie
➡️ Ora: 11.00 – „Sărbătoarea Ignatului la Golești” – Evenimentul cultural artistic este organizat de Consiliul Județean Argeș și va avea loc în Parcul Goleștilor.
Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
➡️ În perioada 20 – 22 decembrie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Recenzia lucrării ”Fapte și animatori din cultura tradițională argeșeană”, autor – Costin Alexandrescu; recenzia romanului ”Valea plânsului”, autor – Gabriel Cazan; recenzia lucrării în două volume ”Filosofia pe scurt”, autor – Nicolae Turcan; medalion literar – poeta Cristina Șuțan; cronică de eveniment – Matei Vișniec – dezbatere și lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș. (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică online).
➡️ Până la data de 23 decembrie – SPORTUL – ÎN PERIOADA INTERBELICĂ – Expoziție de fotografii și articole din Revista Realitatea ilustrată (1929, 1931, 1937); expoziția are ca punct de plecare fondarea Federației Societăților de Sport din România, de către tineri din familii boierești și din elita economică a țării, care se considerau ”pionieri ai sportului” și care doreau generalizarea, și la noi, a unor deprinderi/practici dobândite în perioada studiilor în Occident. (Holul Bibliotecii Județene Argeș – Etajul al II-lea).
➡️ De asemenea până pe 3 ianuarie – ARHETIPURI – Expoziție de metaloplastie, realizată de ing. horticultor pensionar EMILIAN BUDAN. (Holul Bibliotecii Județene Argeș – Etajul I).
Până la data de 30 decembrie – Expoziția Internațională de Arte Plastice “Obiceiuri de iarnă”, ediția a-XXVII-a – Lucrările realizate de elevi ai Școlilor Populare de Arte din țară, vor rămâne pe simeze până la sfârșitul anului. (Biblioteca Județeană Argeș).
Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
➡️ Expoziția: Perspectivă metafizică aparținând artistelor Lavinia Elena Vieru și Alexandra Maria Ilie; curator Nicoleta Popa Grigore.
➡️ Expoziția Muzeul pentru tine organizată de Rețea Națională a Muzeelor la Muzeul Național al Țăranului Român
➡️ Expoziția cu tematică etnografică Povești colorate din Muzeul Golești, în colaborare cu cercul de pictură „Culoare și vis” din Corbeni, coordonat de profesoara Elena Stoica.
➡️ Expoziție de obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Golești.
➡️ Expoziție temporară Universul copilăriei de altădată, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor București.
➡️ Expoziția de scoarțe și costume populare din patrimoniul Muzeului Golești
➡️ Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
➡️ Program educațional cultural Deschide ușa creștine! Evenimentul se va desfășura în colaborare cu școli și grădinițe din județul Argeș.
MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00-18.00.
MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
➡️ Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).
Spectacolele Planetariului sunt între orele 09.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.
➡️ Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
➡️ Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
➡️ Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 09.00-19.00
➡️ Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 09.00-17.00
➡️ Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 09.00-19.00
➡️ Casa Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 09.00-17.00
➡️ Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)
Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare
Activități organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
➡️ Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, Farfurie din majolică marca Davenport;
➡️ Expoziție de icoane contemporane românești „Artă și iubire de Dumnezeu”;
➡️ Expoziția temporară Impresioniștii-grafică;
➡️ Expoziție temporară-Incursiune în cultura și tradițiile ancestrale ale poporului chinez;
➡️ Expoziția Națională de Artă Naivă, ediția a LIV-a;

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole