anchetaonline.ro

România va prelua președinția INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, în 2024!

de | 20.12.2022 17:57 | Știri, Eveniment, Național

România a reușit să primească, în urma votului exprimat astăzi de reprezentanții țărilor care fac parte din grupul INSARAG, 90% din voturi favorabile în scopul de a prelua în 2024 președinția Grupului Regional INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, față de Federația Rusă care a primit 10% din voturi.

romania isu - România va prelua președinția INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, în 2024!

Rețeaua globală INSARAG (Grupul Consultativ Internațional De Căutare Și Salvare) reprezintă peste 90 de țări și organizații sub umbrela Națiunilor Unite.

romania isuu - România va prelua președinția INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, în 2024!

Astfel, INSARAG are ca scop rezolvarea problemelor legate de căutare și salvare urbană (USAR), pentru stabilirea unor standarde internaționale minime pentru echipele USAR și a metodologiei de coordonare internațională în răspunsul la cutremur pe baza Ghidurilor INSARAG aprobate de Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite 57/150 din 2002, privind „Consolidarea eficacității și coordonării asistenței internaționale pentru căutare și salvare urbană”.

ISU Argeș reamintește faptul că în anul 2014 au fost inițiate demersurile specifice procesului de certificare, potrivit liniilor directoare ale Grupului Consultativ Internațional pentru Căutare – Salvare (INSARAG), pentru Echipa Națională de Căutare-Salvare Urbană a României (RO USAR) din cadrul IGSU.

Procesul s-a finalizat printr-o activitate practică cu durata de 36 ore, pe timpul căreia o echipă internațională de clasificatori reprezentând ONU a evaluat modul în care s-a derulat procesul de notificare – alertare – mobilizare a echipei, fluxul informațional, dotarea echipei, respectiv modul de execuție și implementare a procedurilor de căutare – salvare conform cerințelor INSARAG.

isu romania arges - România va prelua președinția INSARAG pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, în 2024!

Astfel, în urma procesului de evaluare, Echipa Naţională de Căutare – Salvare Urbană de nivel Mediu (RO USAR), a fost clasificată, în conformitate cu prevederile ghidului ,,Grupului Consultativ Internaţional de Căutare – Salvare” (INSARAG), organizat sub egida ,,Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Operaţiunilor Umanitare”(UN – OCHA).

Totodată, în luna iunie a anului 2019, urmare a participării la exercițiul „EU MODEX Lot 3” – 2019 din Montana/BULGARIA, Echipa Naţională de Căutare – Salvare Urbană de nivel Mediu (RO USAR) a fost reclasificată în urma procesului de evaluare de către o echipă de clasificatori desemnaţi de către UN – OCHA (Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Operaţiunilor Umanitare).

Potrivit procedurilor internaționale, la fiecare 5 ani, echipele de căutare-salvare necesită o reevaluare.”, anunță ISU Argeș.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) IPJ Argeș a ajuns înaintea lui Moș Craciun! Peste 100 de copiii speciali au primit cadouri!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: