Crăciunul nu vine peste tot. Iată țările unde nu se celebrează

de | 24.12.2022 08:50 | După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele bucuria revederii cu cei dragi și a clipelor petrecute împreună. Însă nu peste tot se celebrează Crăciunul, ci sunt unele țări unde nu se sărbătorește.

Pentru creștini, Crăciunul semnifică pentru ziua Nașterii Domnului, o zi plină de tradiții și obiceiuri, precum slujbă la biserică, familie aproape, mâncare tradițională, brad împodobit și cadouri multe aduse de Moș Crăciun. În timp ce mulți au început să numere orele până la Crăciun, ei bine sunt unele țări unde ziua de 25 decembrie este o zi ca oricare alta. Fie este interzis, fie sărbătoarea nu este atât de importantă pentru oameni.

Crăciunul comercial

În Egipt Crăciunul se celebrează pe 7 ianuarie, la fel ca în Rusia sau Serbia. Nefiind o țară creștină în Japonia nu se sărbătorește în mod oficial Crăciunul. Japonezii celebrează Crăciunul în propriul lor mod, asemănător cu al nostru: se strâng cu toții la o masă mare în familie, își împart cadouri și dau o petrecere, potrivit libertatea.ro. În Turcia ziua de Crăciun este ca orice altă zi. În Pakistan nu se respectă tradiția Crăciunului. Arabia Saudită interzice sărbătorirea Crăciunului, potrivit sursei citate. Aici locuitorii nu au nici măcar dreptul de a cumpăra obiecte și de a face schimb de cadouri. În marile magazine nu li se permite să păstreze obiecte legate de Crăciun. În Iran data de 25 decembrie nu este zi de sărbătoare. În Algeria, 99% din populație aparține Islamului, iar cei care sărbătoresc Crăciunul sunt considerați ciudați. Dar comunitatea creștină poate să sărbătorească în voie, fără a li se interzice acest lucru, potrivit libertatea.ro. În Tunisia Crăciunul este doar o sărbătoare comercială. China celebrează versiunea comercială a Crăciunului și această sărbătoare este celebrată doar în orașe mari și este tratată mai mult ca Ziua Îndrăgostiților. După programul de lucru chinezii din marile orașe ies în oraș și celebrează în felul lor Crăciunul. China este oficial un stat ateu. În Macao, Taiwan și Hong Kong, Crăciunul este o sărbătoare oficială.

Crăciunul, pe plajă

În Mongolia ziua Crăciunului este o altă zi obișnuită, iar sărbătoarea de Crăciun le este străină locuitorilor. În unele locuri din capitală pot fi găsite decorațiuni specifice Crăciunului, potrivit libertatea.ro. În Nepal, ziua de Crăciun este o altă zi obișnuită. În Qatar, Crăciunul este sărbătorit în general de creștinii aflați aici și în magazine sunt disponibile decorațiuni festive. În Maldive populația este 99% musulmană, dar nu este interzis să sărbătorești Crăciunul. Astfel, creștinii celebrează Crăciunul în Maldive, fie pe plaje, fie făcând scufundări. Potrivit sursei citate, există și alte țări în care nu sărbătorește Crăciunul: Afghanistan; Azerbaijan; Bahrain; Bhutan; Cambodia; Israel; Kuwait; Laos; Libya; Mauritania; Coreea de Nord; Oman; Somalia; Tajikistan; Thailanda; Turkmenistan; Emiratele Arabe Unite; Uzbekistan; Vietnam; Yemen.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stiridinlume.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Program special la Târgul de Crăciun din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: